Gündem

Adıyaman'da Milli Mücadele Ruhunu Yaşatacak Parkın Açılışı Gerçekleşti

Milli mücadele ruhu nasıl bir parkta yaşatılır? Adıyaman Altınşehir'de açılan yeni park, tarihle doğanın iç içe geçtiği bir yaşam alanı sunuyor.

Adıyaman'da Milli Mücadele Ruhunu Yaşatacak Parkın Açılışı Gerçekleşti
24-02-2024 08:55
ADIYAMAN

Milli Mücadele Parkı'nın Özellikleri

Adıyaman Belediyesi, Altınşehir Mahallesi'nde Eczacı Abdulhamit Ünsal Milli Mücadele Parkı'nı vatandaşların hizmetine sundu. Park, milli mücadele ruhunu yansıtmak ve şehre tarihi bir doku kazandırmak amacıyla tasarlandı. İçerisinde diorama resim alanı, dört kişilik sinema salonu bulunan bir müze, yürüyüş yolları, kafe, otopark, tarihi savaş yapıları, heykeller ve anıtlar yer alıyor.

Açılış Töreninin Detayları

Yoğun çalışmaların ardından tamamlanan parkın açılışı, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında Belediye Başkanı Kılınç, parkın hem Çanakkale ruhunu yansıtacağını hem de farklı etnik kökenlerden milyonlarca insanın birlikteliğinin simgesi olacağını vurguladı.

Tasarım ve Anma Unsurları

Parkın tasarımında, Seyit Onbaşı Heykeli, Conk Bayırı Atatürk Anıtı, 57. Alay Anıtı ve Şehitler Abidesi gibi önemli tarihi figür ve olayların ölçeklendirilmiş tasvirleri yer almakta. Ayrıca, Çanakkale'de şehit olan Adıyamanlılar için dikilen 250'den fazla ağaç, ziyaretçilere hem doğal bir ortam sunuyor hem de anma amacı taşıyor.

Çok Fonksiyonlu Bir Yaşam Alanı

Eczacı Abdulhamit Ünsal Milli Mücadele Parkı, sadece bir anma ve tarih alanı olmakla kalmıyor, aynı zamanda vatandaşlara dinlenme, eğlenme ve öğrenme fırsatları sunan çok fonksiyonlu bir yaşam alanı olarak planlandı. Parkın içindeki müze alanı, ziyaretçilere milli mücadele dönemi hakkında bilgi edinme imkanı sunarken, kafe ve yürüyüş yolları sosyal etkileşim için ideal ortamlar sağlıyor.

Belediye Başkanı'ndan Teşekkür Mesajı

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve parkın şehre hayırlı olmasını temenni etti. Kılınç, parkın, farklı kültürel arka planlara sahip insanların birlik ve beraberliğinin bir simgesi olarak tasarlandığını belirtti.

"Bu parkımız yaklaşık 5 dönümlük bir alan, amacımız hem Çanakkale ruhunu yansıtsın hem de Türk, Kürt, Çerkez, Arap birlikte bu vatan için bu bayrak için bu topraklar için canını feda edecek milyonlarca insanın olduğunu ve bizim birlikteliğimizin simgesini yansıtsın. Burada 250 küsur ağacımız var bunlarda Çanakkale’de şehit olan Adıyamanlı kardeşlerimizi temsil edecek birer anı olacaktır. Burası hem park hem de müze olacak şekilde planlandı. Tekrar emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum"İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER