Yaşam

Adıyaman'da Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı

Trafikte seyir halindeyken bir anda alevler içinde kalan aracın hikayesi nedir?

Adıyaman'da Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı
21-05-2024 14:00
ADIYAMAN

Adıyaman'da Altınşehir Mahallesi, Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halindeki bir otomobil, aniden alev aldı. Elektrik akımı kaynaklı olduğu düşünülen yangın, sürücünün hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.

Yangının Başlangıcı ve Müdahale

Olay, Adıyaman'ın yoğun trafiğinde meydana geldi. Araç sürücüsü, motor kısmından yükselen dumanları fark eder etmez aracını güvenli bir şekilde kenara çekti. Hızla araçtan inen sürücü, yangına ilk müdahaleyi yaparak büyük bir facianın önüne geçti.

Vatandaşların Kahramanlıkları

Yangının fark edilmesiyle birlikte çevredeki vatandaşlar da yangın söndürme çabalarına katıldı. Ellerindeki yangın söndürücülerle alevlere müdahale eden vatandaşlar, olayın daha da büyümesini önledi.

Zararın Boyutları

Yangın sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken, araç ciddi maddi hasara uğradı. Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları yaptı.

Elektriksel Arızalar ve Araç Yangınları

Uzmanlar, özellikle eski model araçlarda elektriksel arızaların yangına yol açabileceğini belirtiyor. Araç sahiplerine düzenli bakım ve arıza kontrolleri yapmaları tavsiye ediliyor.

Yetkililerden Uyarı ve Öneriler

Trafik kazaları ve araç yangınlarının önlenmesi adına yetkililer, sürücülerin araç bakımlarını aksatmamaları ve her türlü teknik aksaklıkta uzman yardımı almaları konusunda uyarılarda bulunuyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER