Gündem

Adıyaman'da Zümrüt Apartmanı Faciası Davasında İlk Duruşma

37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Zümrüt Apartmanı yıkımıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. Sanıkların savunmaları ve müştekilerin beyanları dikkat çekti.

Adıyaman'da Zümrüt Apartmanı Faciası Davasında İlk Duruşma
29-02-2024 21:00
ADIYAMAN

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı ile ilgili davasının ilk duruşması, Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. Davada, "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan sanıklara yönelik 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası istendi.

Sanıklardan Şok Savunmalar

Tutuklu sanıklar teknik uygulama sorumlusu ve müteahhitlerin yanı sıra, firari durumdaki şirket sahibi ile ilgili de yasal işlemler başlatıldı. Sanıkların savunmaları, özellikle yapılan kaçak katlar ve bina yapımındaki usulsüzlükler üzerine yoğunlaştı. Sanık Bilal K., arsa sahibinin kendisinden sonra kaçak kat yaptığını iddia ederken, Yavuz Karakuş ve Sedat Gökay H. de kendilerini savundular.

Müştekiler ve Tanıkların Beyanları

Müştekiler, sanıklardan şikayetçi olduklarını beyan ederken, mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesine karar verdi. Sanıklar ve avukatları, bina yıkımının depremin şiddeti ve yan binanın etkisiyle gerçekleştiğini savunurken, müştekiler ise yapılan usulsüzlüklerin altını çizdi.

"Ben bu inşaatı devletin bana verdiği ruhsat ile yaptım. Bu zamana kadar kaçak inşaat yapmadım, yaptığım inşaatların tamamı ruhsatlıdır." - Sanık Bilal K.

Dava, Adıyaman ve Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Zümrüt Apartmanı'nın yıkımı, kaçak inşaatlar ve yapı denetimlerindeki eksikliklerin yanı sıra, deprem güvenliği konularında da ciddi soru işaretleri oluşturdu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 15 Mayıs tarihinde yapılmasına karar verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER