Asayiş

Adıyaman'ın Yeni Yüzü: Deprem Konutlarına Jandarma Karakolu

Yeni Konut Alanlarında Güvenlik ve Asayiş Nasıl Sağlanıyor?

Adıyaman'ın Yeni Yüzü: Deprem Konutlarına Jandarma Karakolu
08-03-2024 15:30
ADIYAMAN

Adıyaman’ın İndere köyünde yaşamın güven içinde sürdürülebilmesi için atılan adımların en yenisi, deprem konutları bölgesine jandarma karakolu kurulması oldu. Peki, bu yeni gelişme vatandaşların hayatını nasıl etkileyecek? Güvenlik önlemleri bölge sakinleri için ne ifade ediyor?

Deprem Konutlarına Yeni Karakol

Adıyaman'ın İndere (ZEY) köyü sınırları içinde, deprem sonrası yapılan kalıcı konutlar bölgesinde, güvenliği artırmak amacıyla prefabrik bir jandarma karakolu inşa edildi. Karakolun açılışı, ilin önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Osman Varol, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz ve Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren gibi isimler, bu önemli olayda yer aldı.

Güvenliğin Yeni Adresi: Zey Köyü Jandarma Karakolu

Bir yandan yeni konutların inşası devam ederken, öte yandan bölgenin asayiş ve güvenliğinin sağlanması için önemli adımlar atıldı. Tek katlı, prefabrik yapıdan oluşan Zey Köyü Jandarma Karakolu, bölge sakinlerine hızlı ve kaliteli hizmet sunma amacı güdüyor. Vali Osman Varol, karakolun açılışında yaptığı konuşmada, milletin huzur ve güveni için atılan bu adımın önemine değindi.

“İl Jandarma Komutanlığımızca milletimizin huzur ve güveni başta olmak üzere Adıyamanlı hemşerilerimize daha hızlı, daha kaliteli hizmet sunma şiarı doğrultusunda Zey Köyü İndere Afet Konutları içerisinde kurularak açılışı yapılan Jandarma Karakolunun hayırlı olmasını diliyoruz” - Vali Osman Varol.

Bu gelişme, depremden etkilenen bölgelerde normal yaşamın yeniden tesis edilmesi ve güvenli bir ortamın sağlanması adına atılan önemli bir adımdır. Jandarma karakolunun varlığı, bölge sakinleri için bir güvence kaynağı olacak ve Adıyaman’ın İndere köyünde yaşamı olumlu yönde etkileyecektir. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER