Gündem

Adıyaman, Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı: Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı

Suriye'deki görevi sırasında yaşanan trajik bir kaza sonucu şehit düşen Abdulkadir Akıncı, memleketi Adıyaman'da düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı. Bu acı kayıp, ulusun yüreğini nasıl da burktu?

   Adıyaman, Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı: Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı

Åžehidin Hikayesi

Suriye'nin Ayn Havur bölgesinde Bahar Kalkanı Harekatı esnasında, gözetleme görevi yaptığı sırada meydana gelen araç kazası sonucu ağır yaralanan Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı, kaldırıldığı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Vatanına Son Yolculuğu

Hava yoluyla Adıyaman'a getirilen Şehit Abdulkadir Akıncı'nın cenazesi, Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camii'ne taşındı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Meliha ve Mehmet çiftinin ilk çocuğu olan bekar şehit, şehitlikte ebediyete uğurlandı.

Cenaze Törenine Kimler Katıldı?

Cenaze töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Mustafa Alkayış, İshak Şan, Hüseyin Özhan, askeri erkan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Bu geniş katılım, Şehit Akıncı'ya olan saygının ve yasın, tüm Adıyaman halkı ve ülke genelinde hissedildiğinin bir göstergesi oldu.

"Ulusal yasın simgelerinden biri olan şehit cenazeleri, milletin birlik ve beraberliğinin de en güçlü ifadelerinden biridir."

Şehit Abdulkadir Akıncı'nın hikayesi, vatan savunması için canını feda eden kahramanların unutulmayacağını ve her zaman minnetle anılacağını bir kez daha hatırlatıyor. Vatan için yapılan en büyük fedakarlıklardan biri olan şehadet, ulusal birliğimizin ve toplumsal hafızamızın en derin köşelerinde yaşamaya devam edecek. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER