Gündem

Adıyaman Üniversitesi'nden Gazze'ye Destek Yürüyüşü

Gazze'ye yapılan saldırılar Adıyaman Üniversitesi öğrencilerini harekete geçirdi; peki, gençlerin bu tepkisi uluslararası alanda bir fark yaratabilir mi?

Adıyaman Üniversitesi'nden Gazze'ye Destek Yürüyüşü
01-06-2024 19:00
ADIYAMAN

Üniversite Neden Yürüyüş Düzenledi?

Adıyaman Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Üniversite kampüsünde toplanan grup, Filistin bayrakları taşıyarak ve tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.

Rektörün Açıklamaları ve Çağrıları

"Bu bir insanlık katliamı ve uluslararası toplum bu vahşete karşı sesini yükseltmeli. 36 bin kişi, bebekler, kadınlar ve yaşlılar dahil olmak üzere, savaş hukukunun ihlali sonucunda hayatını kaybetti." - Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü

İnsanlık Dramı Üzerine Duyarlılık

Rektör Kelleş, İsrail saldırıları sonucunda Gazze'nin adeta bir mezarlığa döndüğünü, insanların hastanelerde ve güvenli bölgelerde bile hedef alındığını belirtti. Ayrıca, hayatta kalanların temel insani ihtiyaçlara erişimde ciddi sıkıntılar yaşadığını ve bir ölüm kalım mücadelesi içinde olduklarını vurguladı.

Öğrenci Topluluğunun Tutumu ve Talepleri

Üniversite Kültür ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Hüseyin Çayır, saldırıların her geçen gün arttığını söyledi. Çayır, uluslararası toplumu harekete geçmeye ve Filistinlilerin temel haklarını korumak için somut adımlar atmaya davet etti.

Dualar ve Anmalar

Yürüyüş, Filistin'de hayatını kaybedenler için yapılan dualarla son buldu. Katılımcılar, duygusal anlar yaşayarak saldırılarda ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER