Gündem

AFAD'çı Kadınlar Görevlerinin Başında

Mardin’in Artuklu ilçesinde AFAD Müdürlüğünde çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de görevlerine devam ediyor.

AFAD'çı Kadınlar Görevlerinin Başında
09-03-2024 09:31
MARDİN

Görevi ve Deneyimleri

Jeoloji Mühendisi Senem Keskin Cengiz, meslekte 14 yılını tamamlamış ve sahada aktif olarak çalışıyor. İlk görev yeri Hatay olan Cengiz, 2010 yılında mesleğe başladığını belirtti. Sahada çalışmanın kendisi için zor olmadığını ifade eden Cengiz, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çocuklarının bebeklik döneminde zorluklar yaşadığını dile getiren Cengiz, şu an çocuklarının büyüdüğünü ve bu nedenle eskisi kadar zorluk çekmediğini söyledi. Deprem zamanında vatandaşlarla birlikte acıları paylaştıklarını belirten Cengiz, her an görev başında olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Enformasyon Memuru Yeter Yıldırım ise 2017 yılından beri meslekte aktif olarak çalışıyor. Yıldırım, kadın olarak en zorlandığı şeyin çocuklarını bırakıp göreve gitmek olduğunu dile getirdi. Ancak, herhangi bir olayda, sel, felaket, deprem gibi durumlarda insanlara yardım etme çabası içinde olduklarını ifade etti.

Yıldırım, bu süreci atlatmanın zor olduğunu ancak vatandaşlara yardım etmenin önemini vurguladı. Deprem zamanında Gaziantep'te görev yaptığını ve en duygulandığı anın bir depremzedeye ait aile bilgilerini çıkardığında tüm ailesini kaybettiğini öğrendiği an olduğunu belirtti.

Yürütülen Görevler

AFAD çalışanları, herhangi bir afet durumunda hızla harekete geçerek vatandaşlara yardım etme çabası içindedir. Sahada aktif olarak çalışarak bilgi toplama, yönlendirme ve koordinasyon gibi önemli görevleri üstlenirler.

AFAD'çı kadınlar, mesleklerindeki zorluklara rağmen, her zaman halkın güvenliği ve refahı için görevlerinin başında olmaya hazır olduklarını belirtiyorlar.

Haber: Mardin’in Artuklu ilçesinde AFAD Müdürlüğünde çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de görevlerine devam ediyor. Jeoloji Mühendisi Senem Keskin Cengiz ve Enformasyon Memuru Yeter Yıldırım, sahada aktif olarak çalışarak halkın güvenliği için çaba sarf ediyorlar. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER