Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ulaşım Desteğiyle 132 Bini Aşkın Öğrenci Rahatladı

Ulaşım desteği, öğrencilere nasıl yardımcı oluyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ulaşım Desteğiyle 132 Bini Aşkın Öğrenci Rahatladı
05-07-2024 20:00
ANKARA

Ulaşım Desteğinden Kimler Yararlanabiliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılamak amacıyla hayata geçirdiği ulaşım desteği programıyla 132 binden fazla öğrencinin eğitim hayatına katkıda bulundu. Program, ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olmayı hedefliyor.

Program Ne Zaman Başladı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bu destek programının 2022 yılı Aralık ayında başlatıldığını belirtti. Göktaş, “Geleceğin teminatı öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz” dedi.

Öğrencilere Sağlanan Destek Miktarı

Bakan Göktaş, öğrencilere 2024 yılı için verilen desteğin üst limit tutarının tek yön için 1250 TL olduğunu açıkladı. Şu ana kadar yaklaşık 56 milyon TL'lik kaynak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılmış durumda. Bu kapsamda, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanıyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ulaşım desteğine başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği yerdeki ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerekiyor. Göktaş, “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız” diyerek programın önemine vurgu yaptı.

Toplumsal Fayda ve Gelecek Planları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmayı amaçlıyor. Bakan Göktaş, “Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz” dedi.

“Öğrencilerimize 2024 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 56 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için uyguladığımız ulaşım desteğimizden bugüne kadar 132 binden fazla öğrenci yararlandı.” - Mahinur Özdemir Göktaş

Sonuç olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ulaşım desteği programı, eğitim gören öğrencilerin maddi yükünü hafifletmeye ve eğitim hayatlarına kesintisiz devam edebilmelerine büyük katkı sağlamaktadır. Bu program, geleceğin teminatı olan gençlerin eğitim yolculuklarını desteklemeye devam edecek.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER