Politika

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Bulucu’dan Anneler Günü Mesajı: Annelik, Sabır ve Dayanıklılığın Simgesi

Annelere yönelik övgü dolu sözlerle dolu olan bu mesaj, acılar ve umutlarla dolu bir Anneler Günü'nde nasıl bir anlam taşıyor?

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Bulucu’dan Anneler Günü Mesajı: Annelik, Sabır ve Dayanıklılığın Simgesi
12-05-2024 20:00
ADIYAMAN

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, annelerin yalnızca bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Bulucu, anneliğin sadece bir günle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, İslam dininde annelere verilen değeri hatırlattı.

Annelik Makamının Kutsallığı

Başkan Bulucu, "Yüce dinimiz İslam'da annelere ve annelik makamına sürekli övgüler dizilmiş, annelerin birer cennetin anahtarı olduğu ifade edilmiştir" diyerek, anneliğin dini ve manevi önemine işaret etti. Peygamber Efendimiz'in, "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözüyle annelerin, aslında kurtuluşa giden yol olduğunu belirtti.

Deprem ve Gazze'deki Annelik Trajedileri

Başkan Bulucu, mesajında geçtiğimiz 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden anneleri ve evlatlarını kaybeden anneleri anarak, yaşanan büyük acılara değindi. "Ziyaret ettiğimiz birçok ailede öyle trajediler var ki, insanın boğazı düğümleniyor" diyerek, yaşanan kayıpların tarifsiz olduğunu vurguladı.

Gazze'deki İnsanlık Dramı

Bulucu, Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değindi ve İsrail'in saldırıları sonucu ölen kadınlar ile ameliyatla alınan bebeklerin hikayelerini paylaştı. Gazze'deki duruma dikkat çeken Bulucu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın BM ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi ‘Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz’" ifadelerini kullandı.

Anneler Günü Mesajı ve Dua

Başkan Bulucu, Anneler Günü'nü kutlayarak, depremde evladını kaybeden anneler, şehit anneler ve Filistinli anneler başta olmak üzere tüm annelere saygı ve hürmetlerini sundu. Ahirete göç etmiş olan annelere de Allah'tan rahmet dileklerini iletti. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER