Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya'nın mesajı

Avrupa'da yükselen İslamofobiye ve Orta Doğu'daki zulme karşı İslam'ın hoşgörüsü nasıl bir cevap olabilir?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya'nın mesajı
02-08-2024 08:39
GAZİANTEP

İslamofobiye Karşı Hoşgörü Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Avrupa'da artan İslam düşmanlığı ve Orta Doğu'daki zulüm ortamına karşı verilebilecek en güzel cevabın İslam'ın hoşgörüsü olduğunu vurguladı. Gaziantep'te düzenlenen 8. Hemşehri Dernekleri Festivali'nde konuşan Sırakaya, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin, Türkiye'nin birlikte yaşama kültürünü Avrupa'ya aktardığını dile getirdi.

İslam'ın Evrensel Mesajı

Sırakaya, Avrupa'da yükselen İslamofobiye karşı İslam'ın hoşgörü ortamını evrene yansıtmanın önemine değinerek, "Avrupa'nın İslam fobisine karşı, Orta Doğu'daki bugünün zulüm ortamına karşı verilebilecek en güzel cevap İslam'dan aldığımız o hoşgörü ortamını bütün bu ortama, evrene, kainata aksettirebilmektir." dedi. Ayrıca, hain bir suikast sonucu şehit olan İsmail Haniyye'yi rahmetle anarak, onun hayat felsefesini Aliya İzzetbegoviç'in sözleriyle destekledi.

"Ey teslimiyet, senin adın İslam'dır." - Aliya İzzetbegoviç

Gurbetçilerin Hizmetleri

Zafer Sırakaya, uzun yıllar yurt dışında yaşadığını ve gurbetçilerin Türkiye'ye olan bağlılıklarını çok iyi anladığını belirtti. Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'yi sadece bir toprak parçası olarak görmediklerini, aksine Türkiye'nin kaderini kendi kaderleri olarak benimsediklerini ifade etti. Bu bağlamda, gurbetçilerin gittikleri ülkelerde inşa ve ihya faaliyetlerinde bulunurken, memleketleriyle olan bağlarını asla koparmadıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Depremlerinde Gurbetçilerin Rolü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, gurbetçilerin doğdukları topraklara büyük güç getirdiğini ve Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında ilk arayanların yurtdışı Türkleri olduğunu anlattı. Şahin, "Bu zor dönemde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatmış olduğumuz 'Önce insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla daha çok bir araya gelmemiz lazım. 6 Şubat'ta bizi önce siz aradınız, olduğunuz yerde neyiniz varsa bizimle paylaştınız." ifadelerini kullandı.

Festivalin Önemi

Selamlama konuşmalarının ardından, 48 dernek ve 8 kurumun katıldığı festivalin açılış kurdelesi kesildi. Festivalde, çeşitli illerden gelerek Gaziantep'e yerleşen hemşehrilerin kurdukları derneklerin kaynaşması ve kültürel güzelliklerinin tanıtımı amaçlanıyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdulhadi Turus, UİD Başkanı Kenan Aslan ve birçok önemli isim de festivale katıldı.

Gaziantep'te gerçekleşen bu etkinlik, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye ile olan bağlarını kuvvetlendirmek ve kültürel değerleri yaşatmak adına büyük önem taşıyor. Sırakaya'nın konuşması, İslam'ın hoşgörü mesajının evrensel boyutta yayılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER