Gündem

AK Parti'li Kadınlar, Gazze'de Zulme Uğrayan Anneler İçin Ayağa Kalktı

Farklı şehirlerde düzenlenen etkinliklerle Türkiye'den Gazze'ye uzanan bir dayanışma köprüsü kuruldu. Peki, bu sesler hangi acıları dillendiriyor ve dünya bu çağrılara nasıl yanıt verecek?

AK Parti'li Kadınlar, Gazze'de Zulme Uğrayan Anneler İçin Ayağa Kalktı
11-05-2024 10:30

Gazze'deki Annelerin Çığlığı

Diyarbakır'dan Siirt'e, Elazığ'dan Mardin'e kadar pek çok şehirde AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen basın açıklamaları ve protestolar, İsrail'in Filistin'e yönelik artan saldırılarını kınadı. Diyarbakır'da yapılan açıklamada, Mervenur Seyit Beşe, "Gazze'deki anneler zor günler geçiriyor. Binlerce kadın hayatını kaybetti" diyerek, İsrail'e ateşkes çağrısında bulundu.

Batman'da Anneler Günü Yaklaşırken

Batman'da, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Seval Aksoy'un sözleri ise Gazze'deki annelerin yaşadığı trajediyi gözler önüne serdi. Aksoy, "Biz okuldan gelecek çocuklarımızı beklerken, Gazzeli anneler çocuklarının karnını doyuracak bir lokma ekmeği bekliyor" dedi. Aksoy'un ifadeleri, annelerin zorluklarını ve yaşadıkları dramı vurgulamakta.

Şırnak'tan İsrail'e Ateşkes Çağrısı

Şırnak'ta AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bişenk Fatma Acar, "Anneler bitmeden bu direniş bitmez. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin üzerinden çek" şeklinde konuştu. Kadınlar, İsrail aleyhine sloganlar atarak ateşkes talebini güçlü bir şekilde dile getirdiler.

Elazığ ve Mardin'den Gelen Tepkiler

Elazığ ve Mardin'de de benzer duyarlılıkla harekete geçildi. Elazığ'da kadınlar, İsrail'in artan saldırılarına dikkat çekerken, Mardin'de Esengül Aydın Sancar, Gazze'deki durumu "81 ilde ses veriyoruz" diyerek ifade etti. Her iki şehirdeki kadınlar, İsrail'in saldırılarını protesto ederek, barış ve huzur çağrısında bulundular.

Siirt'ten Yükselen Sesler

Siirt'te toplanan kadınlar, "İsrail savaş suçlusudur" yazılı dövizler taşıyarak, Gazze'ye yönelik saldırıları kınadılar. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Betül Tuğba Mavi, "Filistinli annelerin yanındayız" diyerek, desteklerini ve dayanışmalarını açıkça ortaya koydu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER