Gündem

AK Parti'li Kadınlar, Gazze'deki Anneler İçin Seslerini Yükseltti

Diyarbakır, Batman, Şırnak, Elazığ, Mardin ve Siirt'te düzenlenen etkinliklerle, Gazze'de yaşam hakları ellerinden alınan anneler için AK Parti Kadın Kolları'nın çağrısı yankı buldu. Peki, bu etkinliklerle amaçlanan nedir ve Gazze'deki annelerin yaşadıkları nelerdir?

AK Parti'li Kadınlar, Gazze'deki Anneler İçin Seslerini Yükseltti
11-05-2024 10:00
DİYARBAKIR

Gazze'deki Durum

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen basın açıklamalarında, Gazze'deki annelerin yaşadığı zorluklar ve İsrail'in saldırıları ele alındı. Diyarbakır, Batman, Şırnak, Elazığ, Mardin ve Siirt'te gerçekleştirilen etkinliklerde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı ve Gazze'de annelerin yaşadığı insanlık dışı koşullar vurgulandı.

Diyarbakır'da Kadınlar Bir Araya Geldi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Hazreti Süleyman Camisi yerleşkesinde bir araya gelen AK Partili kadınlar, Gazze'deki durumu protesto etti. Mervenur Seyit Beşe, Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı, "Anneler olarak İsrail'e bir kez daha çağrıda bulunuyor, ateşkes için bir adım bekliyoruz" dedi ve Gazze'deki annelerin direnişine dikkat çekti.

Batman ve Şırnak'ta Gösteriler

Batman'da Atatürk Parkı'nda toplanan kadınlar, Gazze'deki annelerin karşılaştığı zorluklara işaret etti. Şırnak'ta ise kadınlar, "İsrail katliama son ver" ve "Daha kaç annenin yüreği yanacak?" yazılı dövizlerle yürüyüş düzenledi. Her iki şehirde de annelerin çektiği acılara vurgu yapılarak İsrail'e ateşkes çağrısı yapıldı.

Elazığ ve Mardin'den Sesler

Elazığ ve Mardin'de de benzer protestolar düzenlendi. Elazığ'da kadınlar, Gazze'deki annelerin yaşadığı acı dolu günleri dile getirdi. Mardin'de ise Şakir Nuhoğlu Camisi önünde toplanan kadınlar, İsrail'in saldırılarına tepkilerini gösterdi.

Siirt'te de Etkinlikler Düzenlendi

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan kadınlar, "İsrail savaş suçlusudur" ve "Daha kaç annenin yüreği yanacak?" yazılı dövizlerle İsrail'e tepkilerini gösterdi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Betül Tuğba Mavi, "Filistinli annelerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER