Gündem

AK Parti'li Kadınlar, Gazze'deki Anneler İçin Seslerini Yükseltti

Annelik, Zulüm Altında Bile Direnişin Sembolü Müdür?

AK Parti'li Kadınlar, Gazze'deki Anneler İçin Seslerini Yükseltti
11-05-2024 12:00
DİYARBAKIR

Bir Araya Gelen Kadınlar, İsrail'e Ateşkes Çağrısında Bulundu

Diyarbakır, Batman, Şırnak, Elazığ, Mardin ve Siirt'te AK Parti Kadın Kolları, Gazze'de yaşam hakları elinden alınan anneler için basın açıklaması yaptı. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde toplanan kadınlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto ederken, Gazze'de yaşanan zorlukları ve soykırımı kınadılar.

Gazze'de Anne Olmak: Zorluklar ve Direniş

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mervenur Seyit Beşe, Gazze'deki annelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Beşe, "Anneler olarak İsrail'e bir kez daha çağrıda bulunuyor, ateşkes için bir adım bekliyoruz. Gazze'deki anneler için dimdik ayaktayız." ifadelerini kullanarak, Filistinli annelerin direnişine vurgu yaptı.

Farklı Şehirlerdeki Eylemler ve Ortak Mesajlar

Batman'da, Atatürk Parkı'nda toplanan AK Parti'li kadınlar Gazze'deki zulmü protesto etti. Şırnak'ta ise, "İsrail katliama son ver", "Daha kaç annenin yüreği yanacak?" sloganlarıyla yürüyüş yapıldı. Elazığ ve Mardin'deki kadınlar da benzer şekilde İsrail'in saldırılarını kınayıp, annelerin yaşadığı acılara dikkat çekti. Siirt'te ise, "İsrail savaş suçlusudur" dövizleriyle Filistinli annelerin yanında olduklarını gösterdiler.

Toplumsal Dayanışma ve Uluslararası Çağrılar

Her şehirde yapılan basın açıklamaları ve gösterilerle, AK Parti Kadın Kolları, Gazze'deki annelerin yaşadığı insani krize dikkat çekmeye ve uluslararası toplumu harekete geçirmeye çalışıyor. Bu etkinlikler, yerel ve ulusal düzeyde geniş yankı buldu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER