Asayiş

Akademisyen Çifte Saldırı Girişimi: Gerçekler Neler?

Emniyet Müdürlüğü'nün Açıklamaları, Olayın İç Yüzünü Ortaya Çıkardı Detaylar Haberimizde

Akademisyen Çifte Saldırı Girişimi: Gerçekler Neler?
23-07-2024 09:10
MALATYA

Malatya Emniyet Müdürlüğü, "akademisyen çifte saldırı girişimi" iddialarına ilişkin kamuoyunu bilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bu açıklama, basında yer alan bazı haberlerin ardından merak konusu oldu.

Basında Yer Alan İddialar

İl Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan "Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi, polis tarafından engellendi" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Olayın Gerçek Yüzü

21 Temmuz günü Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'nde meydana gelen maddi hasarlı kazada, müşteki M.T'nin aracıyla seyir halindeyken 44 ACS 482 plakalı araç sürücüsünün ani manevrayla şerit değiştirerek kazaya sebep olduğu bildirildi. Kısa süreli tartışmanın ardından trafik ekiplerinin müdahalesiyle olayın detayları ortaya çıktı.

Polisin Müdahalesi ve Takibi

Devriye görevi yürüten trafik ekibi, olaya karışan şüpheli aracın kaçma girişimini fark etti ve aracı fiziki takibe alarak şahısları yakaladı. Yapılan kontrollerde şüpheli sürücünün 1,46 promil alkollü olduğu tespit edilerek araç trafikten men edildi ve gerekli cezai işlemler uygulandı.

Şüpheli Şahıslar ve Adli Süreç

Şüpheli A.L.E.'nin "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma" suçundan arandığı belirlendi. Polis merkezine götürülen A.L.E., "mala zarar verme, kasten yaralama, hakaret" suçlarından da işlem gördü ve adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer İlgili Şahıslar

A.L.E.'nin yanında bulunan B.Ç.'nin ise 2019-2020 yılları arasında sözleşmeli askeri personel olarak görev yaptığı, ancak olayla ilgili herhangi bir adli işlem yapılmadığı açıklandı.

“Şahsın olaya müdahil olmaması ve hakkında şikayet bulunmaması üzerine herhangi bir adli işlem tesis edilmemiştir.”

Bu olay, basında yer alan iddiaların aksine akademisyen çifte yönelik bir saldırı girişimi değil, maddi hasarlı bir trafik kazası ve ardından gelen adli süreç olarak nitelendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER