Gündem

Akbanklıların Ofis Eşyaları Okul Mobilyalarına Dönüşüyor

Akbank’ın “Dönüşümde Gelecek Var” projesiyle deprem bölgesindeki okullara nasıl katkılar sağlanıyor? İleri dönüşümle elde edilen bu eşyalar, bölge halkının hayatında ne gibi değişiklikler yaratıyor?

Akbanklıların Ofis Eşyaları Okul Mobilyalarına Dönüşüyor
04-06-2024 16:30

Projenin Hedefleri ve Kapsamı

Akbank, "Dönüşümde Gelecek Var" projesi kapsamında, ofis mobilyalarıokul mobilyalarına dönüştürerek sürdürülebilirlik adına önemli bir adım atıyor. Bu proje, ölçeği ve kapsamıyla Türkiye ve Avrupa'nın en büyük ileri dönüşüm projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Peki, bu proje ile ne hedefleniyor ve hangi alanlarda uygulanıyor?

İleri Dönüşümle Yeni Bir Yaşam

Akbank'ın İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurduğu atölyede, ofis mobilyaları anaokulu öğrencileri için masa, dolap, sandalye ve kütüphaneye dönüşüyor. Bu proje sayesinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgedeki 304 okula, lise öğrencilerinin ileri dönüşümle ürettiği 4 bin 200 parça eşya kazandırıldı. Peki, bu eşyalardan kimler nasıl faydalanıyor?

"Proje sonunda deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi toplam 650 okula 10 bine yakın mobilya dağıtmayı hedefliyoruz," diyen Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, bu projenin amacını ve gelecekteki hedeflerini özetliyor.

Gençlere Yeni Nesil Yetkinlikler Kazandırmak

Proje kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Akbank'ın kurduğu atölyede ileri dönüşüm tekniklerini öğreniyor ve ilk iş deneyimlerini kazanıyor. Lise öğretmenlerinin rehberliğinde, gençler hem kendilerinden sonraki neslin eğitimi için hem de çevre ve ekonomi için ortak bir değer yaratıyor. Bu süreç gençlerin geleceğine nasıl bir etki yapıyor?

Çevresel ve Ekonomik Katkılar

Proje, toplumsal etkinin yanı sıra kaynakların verimli kullanımını teşvik ediyor. 486 varil petrol kullanımı ve 3,5 milyon litre su tüketimi önlenirken, 209 ton karbondioksit salınımının da önüne geçildi. Peki, bu rakamlar çevreye nasıl bir fayda sağlıyor?

Akbank’ın Sürdürülebilirlik Vizyonu

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, sürdürülebilirliğin çevre için olduğu kadar insan için de önemli olduğuna dikkat çekiyor. Alakoç, "Artık farkındalık döneminin bittiğini, fayda yaratma ve harekete geçme zamanının geldiğini düşünüyoruz," diyerek Akbank'ın sürdürülebilirlik vizyonunu özetliyor. Bu vizyonla neler başarmayı planlıyorlar?

"Akbank Genel Müdürlüğü'nün yaklaşık 2 yıl önce başlayan mimari dönüşüm projesini sürdürülebilirlik vizyonumuzla uyumlu ve insana fayda sağlayacak şekilde tasarladık," diyen Alakoç, projeyi anlatıyor.

Deprem Bölgesine Katkılar

Akbank, "Dönüşümde Gelecek Var" projesiyle 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana deprem bölgesinde eğitimden finansal sağlığa pek çok farklı alanda çalışmalar yürütüyor. Bu projeyle, deprem bölgesindeki yüz binlerce çocuğun eğitim deneyimlerini kolaylaştırmayı ve zenginleştirmeyi amaçlıyorlar. Projenin bölge halkı üzerindeki etkileri neler olacak? AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER