Gündem

ALİ ÇİFTEL’DE KATILDI.

ALİ ÇİFTEL’DE KATILDI.
12-02-2022 17:10

Siverek Belediyesi eski meclis üyesi Ali Çiftel Twitter hesabı açtı. Yaptığı ilk paylaşım ise ‘ Ülkenin karanlık çağları bir ampülle başladı, bir gaz lambasiyla son buluyor oldu.

Çiftel’in Twitter hesabını ilk dakikalardan itibaren bir çok tanınmış kişi takip etmeye başladı.

Parti Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, Gazeteciler,muhtarlar,meclis üyeleri,il ilçe başkanları ve STK temsilcileri takip etmeye başladı.

Ali Çiftel Kimdir?

Ali Çiftel 1979 tarihinde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğdu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Babasının adı Cemil, annesinin adı Zeliha’dır.

Babası Cemil Çiftel barış elçisi olarak bilinir, bir çok kan davasını barışla sonuçlandırmış barış elçisidir.

Siverek’in öz evladı olan, Siverek’i caddesiyle, sokağı ile en iyi bilen Ali Çiftel, her konuda halkının yanında olan, darda kalmış, zorda kalmış, sıkıntısı olan her kesin, rahatça gelip kapısını çalıp yardım istediği, her işine koştuğu biridir. İnsananların gönlünü kazanmaya çalıştığı, en büyük yatırımın insanlara yardım ederek, insanların sorun ve sıkıntılarını çözmek olduğu bilinci ve idrakiyle yaşayıp hareket ediyor. Siverek’te zengin, fakir ayırt etmeksizin, her kesin evine çat kapı gidip, aile halkından ve aile mensubundan birisi olarak sofrasında oturup yemek yiyecek, çay içecek tevazuluğuna ve inceliğine sahiptir.

Ali Çiftel Yıllarca esnaflık yaptı. Bir dönem ulusal ve yerel haber medya imtiyaz sahipliği ve gazetecilik yaptı.

Siyasete, Doğru Yol Partisinde başladı. DYP Siverek gençlik kolları disiplin kurulu başkan yardımcılığı görevini yaptı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhur ittifakı adına seçim bürosu açtı.

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP Belediye Başkan adayına destek olmak için CHP Siverek Belediye Meclis üyesi adayı oldu ve CHP den Siverek belediyesi meclis üyesi seçildi. Yaptığı çalışmalar ile Siverek halkı tarafından konuşulan sevilen taktir edilen bir meclis üyesi haline geldi .

Ali Çiftel CHP Siverek Belediye Meclis üyeliği görevini sürdürürken, Ak parti tarafından bir çok kez kendisine teklif gitti. CHP den istifa edip Ak parti ye geçilmesi istendi ve belediye başkan yardımcılığı teklif edildi. Bu teklifi CHP den aday olup seçildiği için kendisine oy verenlere haksızlık olacağını belirterek reddetti.

01.10.2019 Salı günü saat 14.00 yapılan Siverek Belediyesi meclis toplantısında, CHP meclis üyesi Ali Çiftel’in verdiği yolsuzlukların araştırılması için komisyonun kurulması önergesine, iki CHP’li üye Ak parti ile beraber ret oyu vermesi Çiftel’in istifa kararı almasına neden oldu ve meclis üyeliğinden istifa etti.

İstifasından sonra sürekli halkla iç içe oldu STK’ları, muhtarları, esnafları, işçileri, kurum müdür ve amirlerini ziyaret etti. Siverek’teki sorunların eksikliklerin tespitini sağlayarak çözüm için çaba gösterdi, gösteremeye davam ediyor.

Ali Çiftel’in istifasından sonra CHP Siverek ilçe Başkanı Ali Çifteli CHP ailesine kazandırmak için CHP ilçe yönetim kurulunda yer alması için teklif götürdü. Çiftel yapılan teklifi kabul etmedi .

Siverek belediyesindeki usulsüzlükleri sürekli gündeme getirerek Siverek tarihinde bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Siverek Belediye başkanın istifasın da etkin rol oynadı.

Ali Çiftel’in tek partisi Siverek’tir. Tüm partilere eşit mesafededir, tüm partilere hem çok uzak hem de çok yakındır, tüm partilerin doğrularını destekler yanlışlarını eleştirmektedir.

Vatan sever ve Mustafa Kemal Atatürk hayranıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER