Gündem

“AMACIMIZ TAKORAN VADİSİNİ HERKESİN GÖRMESİ”

“AMACIMIZ TAKORAN VADİSİNİ HERKESİN GÖRMESİ”
07-05-2021 17:00

Siverek’te halk arasında saklı cennet olarak adlandırılan Takoran Vadisi’nin tanıtımı amacıyla gezi turları düzenleniyor.

Farklı il ve ilçelere gezi organizasyonu düzenleyen Siverek Gezi yönetim kurulu başkanı Kamil Bayram, Takoran Vadisinin tanıtılması ve tur firmalarının rotalarına eklemeleri amacıyla tur düzenledi.

-“Vadinin bilinirliliği gün geçtikçe artıyor”

Saklı cennet olarak adlandırılan Takoran Vadisinin herkesin görmesi için kollarını sıvadıklarını ifade eden Kamil Bayram, “İlçemizin turizm açısından gelişmesi için inci gibi bir vadimiz var. Bence Takoran Vadisini en iyi şekilde tanıtmak, herkesin görmesini sağlamak tüm Sivereklilerin yapması gereken bir şeydir. Öyle ki vadi, küçük koyları ve kilometrelerce uzunluğundaki doğal mağarasıyla henüz keşfedilmemiş saklı bir cennet konumunda. Siverek Gezi ailesi olarak hem vadinin tanıtımına katkı sunmak hem de 2021’de yemek yarışmasına katılacak olan şefimiz Arif ’e destek olmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik.” dedi.

Etkinliğe beklenenden fazla katılım olduğunu belirten Bayram, “Etkinliğin duyurusunu 3 hafta önceden yapmamıza rağmen kontenjanlarımız doldu ve son hafta katılmak isteyenleri reddetmek zorunda kaldık. Burayı gören ziyaretçilerimiz daha önce niye böyle bir tur düzenlemedik diye bize sitemde bulundular. Pandemi kısıtlamalarının ardından Takoran Vadisini önce ilçemizde ardından ilimizde ve sonra da ülkemizde tanıtarak destek olacağımızı bildiriyoruz. Ayrıca Saklı Cennet Takoran Vadisine düzenli bir şekilde gezi düzenleyeceğimizi de buradan duyurmuş olalım.” diye konuştu.

Programın ardından yemek yarışmasına katılarak ilçeyi temsil edecek olan Şef Arif Türkoğlu’na Siverekliler adına temsili kupa verildi.

Düzenlenen etkinlik nedeniyle mutlu olduğunu aktaran şef Arif Türkoğlu, “2021 yılında ulusal yemek yarışmasına katılıp Siverek’i en güzel şekilde temsil etmeyi hedefliyorum. Arkamda destekçilerimi görünce onları utandırmamak adına daha çok çabalayacağıma ve daha fazla emek harcayacağıma söz veriyorum. Tek amacım katılacağım yarışmadan birinci olarak ayrılıp Siverek’e kupayı kazandırmaktır. Böyle bir etkinliği düzenledikleri için Siverek Gezi ailesine ve bu güzel etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER