Sağlık

Ambulans Helikopter 8 Aylık Berfin İçin Havalandı

8 aylık Berfin bebek, sıcak su nedeniyle ciddi yanıklar aldı. Peki, bu küçük yavrunun durumu nasıl?

Ambulans Helikopter 8 Aylık Berfin İçin Havalandı
14-10-2023 11:45

Şırnak'ta Yanık Olan 8 Aylık Bebek, Ambulans Helikopterle Diyarbakır'a Sevk Edildi

Yanık Olayının Detayları

Şırnak'ın İdil ilçesinde meydana gelen talihsiz olayda, sıcak suyun teması sonucu 8 aylık Berfin bebek, boyun ve göğüs bölgesinde 2. derecede yanıklara maruz kaldı. Olayın hemen ardından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berfin bebek, burada ilk müdahalesi yapıldı.


Ambulans Helikopterle Nakil

Berfin bebeğin, İdil Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavisinin ardından daha ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi adına, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü'nden ambulans helikopter talebinde bulunuldu. Talebin olumlu yanıt bulmasıyla, küçük Berfin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.


Diyarbakır'da Devam Eden Tedavi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Berfin bebeğin durumunun ciddi olduğu ancak doktorların tüm müdahaleleri titizlikle gerçekleştirdiği öğrenildi.

"Berfin'in sağlık durumuyla ilgili tüm bilgiler yakınlarına ve yetkililere veriliyor. Hastanenin ve sağlık çalışanlarının Berfin için ellerinden geleni yaptığını görmek, içimizi bir nebze olsun rahatlatıyor."

Şırnak ve Diyarbakır'da yaşanan bu olay, ailelerin sıcak su ve çocuk güvenliği konusunda ne kadar dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER