Spor

Amed Sportif Faaliyetler, Yeni Malatyaspor'u Deplasmanda 4-2 Mağlup Etti

Yeni Malatyaspor, Şanlıurfa’da oynanan karşılaşmada Amed Sportif Faaliyetler karşısında neden zorlandı? Maçın kritik anları neydi?

Amed Sportif Faaliyetler, Yeni Malatyaspor'u Deplasmanda 4-2 Mağlup Etti
30-09-2024 11:15
ŞANLIURFA

Erken Gelen Gollerle Amed Üstünlüğü

Trendyol 1. Lig'de, Yeni Malatyaspor ile Amed Sportif Faaliyetler, Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maçın henüz 3. dakikasında, Lourenço’nun ceza sahası içerisine yaptığı ortayı iyi değerlendiren Assombalonga, topu ağlara göndererek Amed Sportif Faaliyetler’i 1-0 öne geçirdi. Bu erken gol, Amed’in maçtaki baskılı oyununu belirleyen en önemli etken oldu.

Lourenço ve Assombalonga’nın Etkili Oyunu

İlk yarının ilerleyen dakikalarında Amed Sportif Faaliyetler, oyun kontrolünü tamamen ele geçirdi. 39. dakikada Ömer Bayram’ın sol kanattan getirdiği topta Lourenço’nun bekletmeden yaptığı vuruş, durumu 2-0’a getirdi. Bu gol, Yeni Malatyaspor'un defans hattını zorlarken, Amed’in hücumdaki etkinliği dikkat çekiciydi. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Amed, ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürdü.

İkinci Yarıda Fark Açıldı

Maçın ikinci yarısında Amed Sportif Faaliyetler, daha kontrollü ve disiplinli bir oyun sergilemeye devam etti. 49. dakikada yine sahneye çıkan Assombalonga, ceza sahası içinden yaptığı etkili vuruşla skoru 3-0 yaptı. Bu gol, Amed’in galibiyeti için kritik bir an olurken, Yeni Malatyaspor’un maçtaki şansını iyice zayıflattı. Maçın bu dakikasından sonra Yeni Malatyaspor’un savunmadaki hataları artmaya başladı.

Yeni Malatyaspor’un Mücadeleci Ruhu

Yeni Malatyaspor, farkı kapatmak adına 82. dakikada Mehmet Güneş’in sağ çaprazdan çektiği şutla durumu 3-1’e getirdi. Bu gol, ev sahibi ekip için bir umut ışığı olsa da Amed Sportif Faaliyetler’in defansif direnci karşısında yetersiz kaldı. Maçın son dakikalarına yaklaşılırken, Yeni Malatyaspor’un mücadeleci ruhu maçın genel gidişatını değiştirmeye yetmedi.

Amed Sportif Faaliyetler’in Son Dakika Golü

88. dakikada Gradel’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Lourenço’ya gönderdiği pas, Lourenço’nun vuruşuyla skoru 4-1 yaptı. Amed Sportif Faaliyetler, bu golle maçtaki üstünlüğünü iyice pekiştirdi. Maçın son dakikalarına doğru Yeni Malatyaspor’dan Mert Miraç Altıntaş, 90. dakikada attığı golle farkı yeniden ikiye indirse de maç 4-2’lik Amed Sportif Faaliyetler galibiyetiyle sona erdi.

Teknik Direktörlerin Maç Sonu Değerlendirmeleri

Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonrası yaptığı açıklamada, takımının disiplinli oyununu ve hücumdaki etkinliğini övdü. "Erken bulduğumuz gollerle oyunun kontrolünü elimizde tuttuk" diyen Yanal, bu galibiyetin ligdeki iddialarını pekiştirdiğini belirtti. Öte yandan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Murat Uçkun, takımının defanstaki hatalarından yakındı ve daha fazla çalışmaları gerektiğini vurguladı.

“Erken bulduğumuz gollerle oyunun kontrolünü elimizde tuttuk.” İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER