Sağlık

ANKA’da anne sütünün önemi anlatıldı

Emzirme Haftası'nda anne ve anne adaylarına emzirmeyle ilgili hangi bilgiler sunuldu? ANKA Hastanesi bu konuda ne gibi bir etkinlik düzenledi?

ANKA’da anne sütünün önemi anlatıldı
07-10-2023 09:29

Özel ANKA Hastanesi'nden "Emzirme Haftası" Farkındalığı

Emzirme Haftası Farkındalık Etkinliği

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Hastane girişinde kurulan özel bir stant aracılığıyla, tedavi amacıyla hastaneye gelen anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin faydaları ve anne sütünün önemi hakkında detaylı bilgiler verildi.



Prof. Dr. Ercan Sivaslı'dan Emzirme Hakkında Bilgilendirme

ANKA Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr.Ercan Sivaslı, anne sütünün bebekler için önemini vurguladı. Sivaslı, “Annelerin bebeklerini emzirmeye ilk 1 saat içinde başlaması ve ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemesi hayati bir öneme sahiptir. Ağız sütü, bebeğin mikroplara karşı direkt savunma yapmasını sağlar, sarılığı önler, kabızlık ve ishale engel olur. Anne sütü ile beslenen çocuklar hastalıklara karşı daha dirençli olur. Alerji, obezite, diyabet, kolit gibi kronik hastalıklar anne sütü alan çocuklarda daha az görülürken, bebeğin çene, diş sağlığı ve zeka gelişimi olumlu yönde etkilenir.” dedi.



Stanttan Broşür Dağıtımı

ANKA Hastanesi tarafından kurulan bilgilendirme stantı hafta boyunca ziyaretçilere açık kaldı. Stantı ziyaret eden anne ve anne adaylarına, emzirme ve bebek beslenmesi hakkında hazırlanan broşürler dağıtılarak, konu hakkında detaylı bilgi sunuldu.

Emzirme Haftası, anne ve bebek sağlığı için ne kadar önemli bir konu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özel ANKA Hastanesi'nin bu özel haftada gerçekleştirdiği etkinlik, annelere ve anne adaylarına emzirmenin faydalarını hatırlattı ve onlara destek olma amacını taşıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER