Yaşam

Anne, 11 Yaşında Kaçırılan Oğlunu Evlat Nöbetinde Bekliyor

11 Yaşında Kaçırılan Çocuğun Annesi, Oğlunun Geri Dönmesini Bekliyor: Acaba Çocukları Kaçıranlar Gerçekten Kim?

Anne, 11 Yaşında Kaçırılan Oğlunu Evlat Nöbetinde Bekliyor
10-12-2023 16:07

Evlat Nöbetinin Başlangıcı ve Süreci

3 Eylül 2019 tarihinde, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen aileler, Diyarbakır'da bir araya gelerek bir oturma eylemi başlattılar. Bu eylem, HDP il binası önünde başlayan ve 1600 gündür devam eden " evlat nöbeti" olarak biliniyor. Anne Sadiye Tokay, oğlu Mehmet'in 2014 yılında HDP’liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia ediyor ve bu süreçte yaşadığı acıları paylaşıyor.

Acılı Bir Annenin Çağrısı

Sadiye Tokay, oğlunun 11 yaşında kaçırıldığını belirterek, 2014 yılından beri HDP’ye karşı mücadele ettiğini ifade ediyor. Anne Tokay, oğluna yönelik "teslim ol" çağrısında bulunarak, "Oğlum eğer sen beni görüp duyuyorsan gel devletimize teslim ol. 50 kişiye yakın evlatlarımız gelip teslim oldu, sende gel sıcak yuvana kavuş" diyor.

5 Yıllık Mücadele ve Sorular

Anne Tokay, 5 yıldır oğlunu beklediğini ve bu süre zarfında HDP'nin Kürtleri temsil ettiği iddialarına karşı çıktığını belirtiyor. 12 yıldır süren bir mücadeleden bahseden Tokay, hala oğlundan haber alamamanın acısını yaşıyor. Bu durum, HDP'nin rolleri ve çocukların kaçırılması konusunda daha derin soruları da beraberinde getiriyor.

Diğer Aileler ve Teslim Olan Evlatlar

Sadiye Tokay gibi, çocukları kaçırılan diğer aileler de evlat nöbetinde yer alıyor. Tokay, şimdiye kadar 50'ye yakın çocuğun ailelerine geri döndüğünü ve teslim olduğunu belirtiyor. Bu durum, kayıp çocukların geri dönüşüne dair bir umut ışığı oluşturuyor.

Anne Sadiye Tokay

"Ben 12 yıldır mücadele veriyorum ama hala oğlumdan haber alamıyorum. Oğlum eğer sen beni görüp duyuyorsan gel devletimize teslim ol." - 

Anne Sadiye Tokay'ın hikayesi, Türkiye'de birçok ailenin yaşadığı dramın sadece bir yansıması. Bu acılı bekleyiş, toplumsal ve siyasal sorunlara dikkat çekiyor ve çözüm arayışlarını gündeme getiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER