Gündem

Anneleri, 6 Yıldır HDP İl Binası Önünde Evlat Nöbetine Devam Ediyor

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP il binası önünde evlat nöbeti tutuyor. Bu nöbetin ardında yatan acı dolu hikayeler neler?

Anneleri, 6 Yıldır HDP İl Binası Önünde Evlat Nöbetine Devam Ediyor
12-10-2024 10:45
DİYARBAKIR

6 Yıllık Mücadele ve Umutla Bekleyiş

Diyarbakır anneleri, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak, HDP il binası önünde 6 yıldır süren evlat nöbetine devam ediyor. 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan bu bekleyiş, çocuklarının bir gün geri döneceğine dair besledikleri umudu yansıtıyor. Her geçen gün büyüyen bu nöbet, ailelerin çocuklarına kavuşma isteğini gözler önüne seriyor.

Hatice Levent: “Kızımı Almadan Gitmeyeceğim”

Ailelerden Hatice Levent, kızı Fadime Levent’i geri almak için mücadele ediyor. 10 yıldır kızının peşinde olduğunu belirten Levent, “Evlatlarımız oralara layık çocuk değil, bırakın bizim de yüzümüz gülsün,” diyerek sesini duyurmaya çalışıyor. Çocuğuna seslenen Levent, “Dön gel yavrum, seni çok özledim. Arkadaşlarına da söyle, hepiniz gelin. Kızım, ölmeden önce seni görmek istiyorum,” ifadeleriyle duygularını dile getiriyor.

Mehmet Yaşa: “Oğlumu İstiyorum, Kanımın Son Damlasına Kadar Burada Olacağım”

Oğlu Abdurrahman’ın 2015’te dağa kaçırıldığını ifade eden Mehmet Yaşa, çocuğuna kavuşma umudunu yitirmediğini belirtiyor. “Çocuğum gelene kadar, ben ölünceye kadar buradan kalkmayacağım,” diyen Yaşa, oğluna çağrıda bulunarak, bir devlet mensubuna teslim olması gerektiğini vurguluyor. Oğlunun geri dönmesi için kararlılıkla bekleyen Yaşa, yaşadığı derin acıyı gözler önüne seriyor.

Acılı Ailelerin Sarsılmaz Azmi

Diyarbakır anneleri, her geçen gün büyüyen bir topluluk haline gelirken, ailelerin çocuklarına olan özlemi ve hasreti nöbeti daha da güçlendiriyor. Anneler ve babalar, çocuklarının bir gün geri döneceği umuduyla her gün nöbet tutmaya devam ediyor. Bu nöbet, çocuklarına duydukları sevgi ve kararlılıkla sürüyor.

Evlat Nöbetinde 6 Yıl: Mücadele Bitmedi

Evlat nöbeti, 6 yıldır aralıksız devam eden bir umut yolculuğu olarak sürüyor. Diyarbakır anneleri, çocuklarına kavuşmak adına her türlü zorluğa göğüs geriyor. Bu uzun soluklu nöbet, annelerin pes etmeyen mücadelelerini ve çocuklarına olan özlemlerini yansıtıyor.

Umudun ve Özlemin Simgesi: Diyarbakır Anneleri

Diyarbakır anneleri, sadece kendi çocukları için değil, tüm kayıp çocuklar için de bir simge haline geldi. Ailelerin yaşadığı derin acı ve duyduğu özlem, Diyarbakır’ın simgelerinden biri oldu. Anneler, çocuklarına kavuşacakları günü beklerken, onların geri dönüşü için dua etmeye ve seslerini duyurmaya devam ediyor.

"Evlatlarımız oralara layık değil, bırakın bizim de yüzümüz gülsün. Bizi bitirdiniz, bırakın yavrularımızı."

Diyarbakır anneleri, evlatlarına kavuşmak için umutla beklemeye devam ediyor. Her biri farklı bir hikaye ve acı barındıran bu nöbet, Diyarbakır annelerinin kararlılıkla süren mücadelesinin bir sembolü olarak sürüyor. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER