Gündem

Araban’da 15 Temmuz Etkinlikleri Düzenlendi

15 Temmuz şehitlerini anmak ve demokrasiye olan bağlılığı göstermek için Araban'da düzenlenen etkinlikler nelere sahne oldu?

Araban’da 15 Temmuz Etkinlikleri Düzenlendi
16-07-2024 20:30
GAZİANTEP

Şehitlik Ziyareti ile Başlayan Programlar

Gaziantep’in Araban ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıldönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçedeki programlar, mezarlıktaki şehitlik ziyareti ile başladı. Araban Kaymakamı Özgür İşçimen, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, şehit yakınları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı bu anlamlı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 - Araban Kaymakamı Özgür İşçimen "15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve onların mirasını yaşatmak için buradayız."

Gündüz programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti ve duaların ardından Sad’d Bin Ebi Vakkas Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif ile son buldu. Bu etkinlikler, şehit yakınları ve vatandaşlar için büyük bir anlam taşıdı.

Recep Tayyip Erdoğan Parkı’ndaki Akşam Programı

Araban Recep Tayyip Erdoğan Parkı’ndaki akşam programı saat 20:00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Program, sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları ve ilahi dinletisi ile devam etti.

 - Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir "Bu gece, milletimizin demokrasiye olan bağlılığını ve 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlığı bir kez daha hatırlıyoruz."

Etkinlikler duaların okunması, şiirler, kahramanlık türküleri ve camilerde okunan selalar ile sona erdi. Bu anlamlı gece, Araban halkı için birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren bir anma oldu.

Bu yıl da 15 Temmuz anma etkinlikleri, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunularak ve demokrasiye olan inanç tazelenerek gerçekleştirildi.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER