Eğitim

Araban'da Yeni GASMEK Merkezi Aralık Ayında Hizmete Giriyor

Depremin yıkıcı etkilerinden sonra Araban GASMEK yeniden inşa edildi. Peki, bu yeni merkez Araban halkına neler sunacak?

Araban'da Yeni GASMEK Merkezi Aralık Ayında Hizmete Giriyor
09-10-2024 09:45
GAZİANTEP

Fatma Şahin Yeni Binada İncelemelerde Bulundu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören ve yerine yenisi yapılan Araban ilçesindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları ( GASMEK) binasında incelemelerde bulundu. Depremin ardından, Araban ve diğer ilçelerde hayatı hızla normalleştirme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirten Şahin, Araban GASMEK'in Aralık ayında tamamlanarak Ocak ayında eğitim-öğretime başlayacağını açıkladı.

GASMEK’ler Depremden Etkilenen İlçelere Umut Oluyor

Başkan Şahin, Araban Belediyesi ile işbirliği içinde ilçede yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. "6 Şubat’tan sonra yaşananlar, Gaziantep’teki birçok binaya ve özellikle GASMEK merkezlerine büyük zarar verdi. Hızla harekete geçerek bu merkezlerin yeniden inşasını başlattık," diyen Şahin, tüm ilçelere destek sağladıklarını ve hayatı normale döndürmek için bütçelerinin üçte birini bu çalışmalara ayırdıklarını belirtti.

GASMEK: Her Yaştan Vatandaşa Eğitim Fırsatları Sunuyor

GASMEK merkezlerinin lise ve üniversite öğrencilerinin eğitim ihtiyaçlarına cevap verdiğini ifade eden Şahin, bu merkezlerde anneler için de tekstil atölyeleri kurulduğunu söyledi. "Anne buraya gelirken çocuğunu kreşe bırakabiliyor. Kendi eğitimini alırken, aile ekonomisine katkı sağlayacak bir iş yapabiliyor. Bu merkezler, her yaştan vatandaşa hayat, umut ve mutluluk veriyor," diyerek GASMEK’in sosyal ve ekonomik katkılarını vurguladı.

Araban Belediye Başkanı Özdemir: "Birlik İçinde Güzel İşler Başaracağız"

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Araban’da sağladığı desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Gençlerimiz eğitim alırken, anneler de çalışarak ailelerine katkı sağlıyor. Araban, Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda iz bıraktığı bir ilçe olacak," diyen Özdemir, Başkan Şahin’e teşekkür etti.

Yeni GASMEK Merkezinin Sosyal ve Ekonomik Katkıları

GASMEK merkezleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından merkeze uzak ilçelerde de aynı kalitede hizmet vermek amacıyla yaygınlaştırılıyor. Yeni Araban GASMEK merkezi, eğitim, meslek edindirme ve aile ekonomisine katkı sağlama amacıyla birçok etkinlik ve kurs sunacak. Ocak ayından itibaren hizmet verecek olan merkez, Arabanlılar için yeni bir eğitim dönemi başlatacak.

GASMEK, Depremden Sonra Yeniden Güçleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, depremin yıkıcı etkilerinden sonra GASMEK merkezlerini yeniden inşa ederek ilçelerdeki eğitime destek vermeye devam ediyor. Yeni Araban GASMEK merkezi de bu çalışmaların bir ürünü olarak Aralık ayında tamamlanacak ve Ocak ayında eğitim hayatına başlayacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, depremden etkilenen bölgelerdeki yaşamı hızla normalleştirmek için çalışmalara devam edeceklerini belirttiler.

"GASMEK’ler, her ilçeye hayat, umut, gelecek ve mutluluk getiriyor. Araban mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz."

Araban ilçesinde yeniden inşa edilen GASMEK merkezi, sosyal ve ekonomik destek sağlama amacıyla, bölgede eğitimin ve meslek edinmenin kapılarını tekrar açacak. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER