Gündem

ARAP AŞİRETİNDEN ANLAMLI DAVRANIŞ

ARAP AŞİRETİNDEN ANLAMLI DAVRANIŞ
24-04-2019 17:32

YAPILAN AŞİRET TOPLANTISINDA BAŞLIK PARASI GELENEĞİNE SON VERİLME KARARI ALINDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi karacadağ eteklerinde yüzyıllardan beridir yaşayan, bölgenin kalabalık aşiretlerinden olan Hatipoğlu aşiretinin İbrahim oğulları mensupları Siverek merkezde bulunan Yenişehir taziye evinde bir araya gelerek bölgede ilklere imza attı.

Aşiret mensupları ilk aldıkları kararla yüzyıllardır bölgenin kanayan yarası olan Başlık parası ve kan davalarını önlemek mevcut kırgınlıkları barışla noktalamak amacıyla karar yeni bir dizi karar aldılar.

Hatipoğlu aşiretinin bir kolu olan ve yaklaşık 2 Bin nüfusu bulunan İbrahim oğulları ailesi mensupları Türkiye’nin her yerinden gelen aile büyükleri yaklaşık 200 kadar temsilcisi ile Siverek

Yenişehir taziye evinde gerçekleştirdikleri toplantının genel çerçevede aşiret bireylerinin sosyal. Kültürel ve siyasal durumlarına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. .

İlk kez toplantı yaptıklarını belirten İbrahim oğulları mensupları ilk toplantıda, kan davalarını önleme, bölgede gençlerin kanayan yarası olan başlık parasını kaldırılması, bir derneğin çatısı altında toplanmayı toplantının ikincisinin mayıs ayında yapılması kararı aldıklarını belirtiler

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER