Ekonomi

Arıcılara arı keki dağıtıldı

depremin ardından zarar gören arıcılık sektörüne destek amacıyla arı keki dağıtımı yapıldı. Peki, bu destek arıcılığı nasıl etkileyecek?

Arıcılara arı keki dağıtıldı
20-10-2023 14:06

Adıyaman Arıcılığını Canlandırma Adıml arı: Arı Keki Dağıtımı Gerçekleştirildi

Adıyaman'da yaşanan 

Arıcılığın Geliştirilmesi İçin Önemli Proje

GAP Bölge Kalkınma İdaresi destekleriyle Adıyaman kırsalda üretim ve istihdam için arıcılığın geliştirilmesi projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1.590 kilogram arı keki arıcılara dağıtıldı.


Depremin Arıcılığa Etkisi

İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, Adıyaman'da meydana gelen depremin ardından birçok arıcının zarar gördüğüne dikkat çekerek, kovanlarda ve arı popülasyonunda ciddi kayıplar yaşandığını belirtti.

“Depremden bu yana gerek bakanlığımız gerekse de yerel ve bölgesel fonlarla arıcılarımızı desteklemeye çalışıyoruz. GAP Kalkınma İdaresi ile beraber yürüttüğümüz projede, dağıttığımız keklerin yüzde 30’unu çiftçilerimizden, yüzde 70’ini de GAP Kalkınma İdaresinin finansıyla sağlıyoruz."

Müdür Kıyas, depremin ardından gerçekleştirilen destekler hakkında bilgi vererek, 5.400 kovan arı ve 5.500 bol kovan dağıtımının yanı sıra, arıların beslenmesi için şeker ve kek dağıtımı yapıldığını ifade etti. Ayrıca, arıcılığın gelişimi için sunulan birçok projenin destek beklediğini belirtti.

Dağıtım Töreni

Yapılan açıklamaların ardından, arıcılara destek amacıyla arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER