Spor

Arjantin, 2024 Kupa Amerika'da Şampiyonluğa Ulaştı

Arjantin'in tarihi zaferi, final maçında Kolombiya'yı nasıl mağlup etti? Messi'nin sakatlığı Arjantin'in zaferini gölgeleyecek mi?

Arjantin, 2024 Kupa Amerika'da Şampiyonluğa Ulaştı
15-07-2024 11:00
İSTANBUL

Kolombiya'nın Direnişi

2024 Kupa Amerika finali, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından ABD'nin Florida eyaletindeki Hard Rock Stadı'nda oynandı. Maçın ilk yarısında Kolombiya, Arjantin'e karşı üstün bir performans sergiledi. İstatistiklerde de üstün taraf olan Kolombiya, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Normal Süre ve Uzatmalar

İkinci yarıda her iki takım da gol pozisyonları yakalasa da bu fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere tamamlandı ve maç uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde Arjantin'in yıldızı Lautaro Martinez sahneye çıktı. 112. dakikada Giovani Lo Celso'nun pasında topla buluşan Martinez, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşla Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Arjantin'e zaferi getirdi.

16. Şampiyonluk

Arjantin, bu galibiyetle Kupa Amerika'da 16. kez şampiyonluk sevincini yaşadı. Tangocular, daha önce 1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991, 1993 ve 2021 yıllarında bu prestijli kupayı kazanmıştı.

Messi'nin Sakatlığı

Arjantin'in yıldız futbolcusu Lionel Messi, karşılaşmanın 64. dakikasında arka adalesinden sakatlanarak maça devam edemedi. Üzgün bir şekilde saha kenarına gelen 37 yaşındaki oyuncunun yerine 66. dakikada Nicolas Gonzalez oyuna dahil oldu. Messi, yedek kulübesinde gözyaşlarını tutamadı ve ilk yarıda darbe aldığı sağ ayak bileğine buz tedavisi uygulandı.

Gecikmeli Başlangıç

2024 Kupa Amerika finali, biletsiz taraftarların stada giriş yapmaya çalışması nedeniyle 1 saat 23 dakika gecikmeli başladı. Stat dışındaki izdiham sebebiyle maçın başlangıç saati defalarca değiştirildi ve güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından nihayet başlayabildi. ABD polisi, kural dışı davranış gerekçesiyle birçok taraftarı gözaltına aldı.

Shakira'nın Performansı

Final maçının devre arasında dünyaca ünlü Kolombiyalı sanatçı Shakira, sahne aldı. Saha ortasına kurulan platformda konser veren Shakira, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

- Lautaro Martinez “Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Takım olarak büyük bir mücadele verdik ve sonunda kazandık. Messi'nin sakatlığı ise bizi üzdü, ama zaferimizi gölgelemedi.” 

- Lionel Messi “Sakatlanmak beni çok üzdü ama takımımın galibiyeti her şeyden daha önemli.” 

- Arjantin Teknik Direktörü “Şampiyon olmak harika bir duygu. Bu başarıyı taraftarlarımıza armağan ediyoruz.” 

2024 Kupa Amerika finali, dramatik anlar ve unutulmaz olaylarla dolu bir maç olarak tarihe geçti. Arjantin'in zaferi ve Messi'nin sakatlığı, futbol dünyasında uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER