Gündem

Artvin'de "Kutup Seferleri" Kitabı İmza Gününe Büyük İlgi

Kaptan Yüksek Mühendis Sinan Yirmibeşoğlu, Kutup Araştırmalarını Anlatan Kitabını İmzaladı

Artvin'de "Kutup Seferleri" Kitabı İmza Gününe Büyük İlgi
20-02-2024 16:30
ARTVİN

Artvin'de, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü'nden kaptan yüksek mühendis Sinan Yirmibeşoğlu, "Kutup Seferleri" adlı çocuk kitabının imza gününde genç okurlarla bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlik, Okuyan Artvin Kitap Kafe'de gerçekleştirildi ve Yirmibeşoğlu, kitabını öğrencilere imzalayıp takdim etti.

Kutupların Gizemli Dünyasına Yolculuk

Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde edindiği deneyimleri öğrencilerle paylaşan Yirmibeşoğlu, kitabında kutup bilimlerinin önemine dikkat çekti. Kitapta, etiketlerden bulmacalara ve deneylere kadar birçok eğlenceli ve öğretici bilgilere yer verildiğini belirten Yirmibeşoğlu, kutupların dünyanın buzdan hazineleri olduğunu vurguladı.

Kutup Bilimlerinin Önemi ve Türkiye'nin Rolü

"Günümüzün değişen çağını yakalayabilmek için kutup bilimleri çok önemli bir konu," diyen Yirmibeşoğlu, kutuplardaki keşiflerin dünyaya yenilikler getirdiğine işaret etti. Kitabın, genç neslin kutupları bilmesi ve Türkiye'nin kutuplardaki bilimsel çalışmalarını öğrenmesi için yazıldığını ifade etti.

Kutuplarda Türk Bilim İnsanlarının İzleri

Yirmibeşoğlu, kitapta Kuzey ve Güney kutbuna giden iki karakter aracılığıyla Türklerin kutuplardaki bilimsel çalışmalarını ve Türkiye'nin kutuplardaki varlığını anlattığını belirtti. Özellikle, 1513 yılında Piri Reis'in çizdiği dünya haritasında Antarktika'nın yer almasının çarpıcı bir gerçeklik olduğunu vurgulayan Yirmibeşoğlu, bu tür bilgilerin kitapta öğrencilere ders niteliğinde sunulduğunu aktardı.

"Bu kitabı alan bir öğrenci, büyüdüğünde kitapta yer alan herhangi bir bilim insanının yerini alabilecek şekilde yetişebiliyor," diye konuştu Yirmibeşoğlu.

Artvin'deki imza günü etkinliği, genç okurların kutuplar ve Türkiye'nin bu uzak coğrafyalardaki bilimsel faaliyetlerine olan ilgisini artırdı. "Kutup Seferleri" kitabı, hem eğlenceli hem de öğretici yönüyle öğrencilere kutup bilimlerinin kapılarını aralıyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER