Gündem

Asırlık Siverek İrfan Gazetesi'ne 100. Yıl Onur Ödülü Verildi

İrfan Gazetesi'nin 100 yıllık yolculuğu ve onur ödülü neden bu kadar önemli? Detaylar Haberimizde

Asırlık Siverek İrfan Gazetesi'ne 100. Yıl Onur Ödülü Verildi
19-05-2024 17:17
ŞANLIURFA

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Anlamlı Bir Ödül

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yayın yapan ve 100 yıllık geçmişiyle bölgenin en köklü gazetelerinden biri olan İrfan Gazetesi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından 100. Yıl Onur Ödülü'ne layık görüldü. Bu anlamlı ödül, gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Güyüç’e, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozaslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

100 Yıllık Tarafsız Yayıncılık Geleneği

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozaslan, törende yaptığı konuşmada, İrfan Gazetesi'nin 100 yıldır tarafsız yayıncılık ilkesiyle hareket ettiğini vurguladı. Bozaslan, "Bölgemizde tarafsız yayın kimliğinden ödün vermeyen ve saygın bir şekilde hizmet veren İrfan Gazetesi'ni onurlandırmak istedik" dedi. Bu ödül, sadece bir gazetenin değil, bir geleneğin de onurlandırılması anlamına geliyor.

Usta Gazeteci Şükrü Dolaş'ın Katkıları

Bozaslan, ödül töreninde ayrıca usta gazeteci Şükrü Dolaş’a da teşekkürlerini iletti. Dolaş'ın bölgedeki gazetecilik faaliyetlerine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Bozaslan, "Bu ödülü, gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Güyüç’e takdim ederken, onun da büyük emeklerini göz ardı edemeyiz" ifadelerini kullandı. İrfan Gazetesi'nin yaşatılması için yapılan çabalar, bölge gazeteciliği için de önemli bir örnek teşkil ediyor.

Mehmet Güyüç'ün Duygusal Anları

İrfan Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Mehmet Güyüç, ödül töreninde duygusal anlar yaşadı. Güyüç, "Bu onur ödülünü almak beni çok duygulandırdı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozaslan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Bu gazeteyi yaşatmak için elimden geleni yapacağım" dedi. Güyüç, gazeteyi yaşatmak için destek veren herkese minnettar olduğunu ifade etti.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Felat Bozaslan "Bölgemizde tarafsız yayın kimliğinden ödün vermeyen ve saygın bir şekilde hizmet veren İrfan Gazetesi'ni onurlandırmak istedik." - 
Mehmet Güyüç "Bu gazeteyi yaşatmak için elimden geleni yapacağım." - 

Gazetecilik Mesleğine Adanmış Bir Hayat

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Mehmet Güyüç'ün gazetecilik mesleğine olan bağlılığını ve asırlık gazeteyi yaşatma çabalarını takdirle karşıladı. Bozaslan, "Mehmet Güyüç’ün gazetecilik mesleğinde bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı büyük onur duyuyoruz. Kendisine bu ödülü takdim etmekten mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu. Bu ödül, gazetecilik mesleğine adanmış bir hayatın takdiri olarak da büyük anlam taşıyor.

Geleceğe Umutla Bakış

Ödül töreni, İrfan Gazetesi'nin geleceğine yönelik umut dolu mesajlarla sona erdi. Bozaslan, "Şimdiden daha nice yıllar bu gazeteyi yaşatması için her konuda desteklerimizi ve yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi. Bu mesaj, gazetenin 100 yıllık geçmişine olan saygıyı ve gelecekte de aynı başarıyla devam edeceğine olan inancı simgeliyor. Haber Paşa YUVANÇ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER