Asayiş

ATV Kazasında Doktorun Alkol Savunması Gündemde

Gaziantep'teki trajik kazanın ardından doktorun alkol düzeyi tartışma yarattı: Acaba gerçekten ameliyat dezenfektanı mı sebep?

ATV Kazasında Doktorun Alkol Savunması Gündemde
03-02-2024 12:10
GAZİANTEP

Gaziantep'te meydana gelen ve iki genç hayatını kaybettiği feci ATV kazasıyla ilgili yargılama süreci başladı. Otomobiliyle ATV'ye çarparak Hüseyin Akın ve Kerim Gündoğan'ın ölümüne sebep olduğu iddia edilen Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu'nun savunması, kamuoyunda geniş yankı buldu.

Sanığın İlk Duruşmadaki Savunması

Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu, Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Kazanın meydana geldiği gün hızını kontrol altında tuttuğunu ve kavşağa dikkatli bir şekilde yaklaştığını ifade eden Kılınçoğlu, ani bir çarpışma sonucu kontrolünü kaybettiğini ve kazanın bu şekilde gerçekleştiğini belirtti. Kılınçoğlu, suçlamaları kabul etmediğini vurguladı.

Alkol Düzeyi Tartışması

Kılınçoğlu'nun, kazanın ardından yapılan alkol testinde 0,29 promil alkol tespit edildiğini, bu durumun ameliyat öncesinde kullandığı dezenfektan kaynaklı olabileceğini savunması dikkat çekti. Profesör, alkol kullanmadığını ve kanındaki alkol düzeyinin mesleki faaliyetlerinden kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü.

Tanık Beyanları ve Ailelerin Tepkisi

Kaza ile ilgili tanık beyanları ve mağdur ailelerin avukatları, sanığın kusurlu olduğunu ve tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Özellikle, kazada hayatını kaybeden gençlerin aileleri, sanığın savunmasına ve alkol düzeyine ilişkin şüphelerini dile getirdi.

Bilirkişi Raporları ve Hukuki Süreç

Kazanın detaylarının ve kusur oranlarının belirlenmesi amacıyla dosya, Adli Tıp Kurumu Ankara Trafik İhtisas Daire Başkanlığına gönderildi. Mahkeme heyeti, bu sürecin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kazanın Etkileri ve Toplumsal Tepki

Kazanın meydana geldiği Gaziantep şehrinde ve genel olarak Türkiye'de, trafik güvenliği ve alkol kullanımının yarattığı riskler yeniden gündeme geldi. Özellikle doktorun alkol düzeyiyle ilgili savunması, sağlık sektöründe alkol bazlı dezenfektanların kullanımı ve bunun kan alkol düzeyine etkisi üzerine tartışmaları beraberinde getirdi.

Bu trajik olay, hem trafik güvenliği konusunda daha sıkı önlemler alınması hem de sağlık sektöründe kullanılan dezenfektanların potansiyel etkileri konusunda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER