Ekonomi

Avrupa Birliği Destekli Büyük Burs Projesi Tanıtıldı

Avrupa Birliği'nin fon sağladığı bu burs projesi, öğrencilere hangi avantajları sunacak? Hangi bölümler bu burslardan faydalanabilecek?

Avrupa Birliği Destekli Büyük Burs Projesi Tanıtıldı
29-09-2023 12:27

Projenin Amacı ve Katılımcı Üniversiteler

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Yükseköğretim Öğrencileri için Avrupa Birliği Bursları’ projesinin tanıtımı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Harran Üniversitesi, bu büyük projede eş yürütücü rolünü üstlenirken; Ankara Hacı Bayram Veli, Çukurova, Gaziantep, Hatay Mustafa Kemal, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kilis 7 Aralık, Mardin Artuklu ve Mersin Üniversiteleri de projede yer alıyor.

Tanıtım Etkinliğinde Kimler Vardı?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen tanıtım etkinliği büyük bir ilgi gördü. Etkinliğe; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, AB Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, diğer katılan üniversitelerin rektörleri, kamu ve sivil toplum temsilcileri ve birçok öğrenci katıldı.

Teşekkür ve Takdir

Projenin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı tarafından teşekkürle anıldı ve kendisine bir plaket sunuldu.

Projeden Kimler Faydalanacak?

Proje, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanı sıra uluslararası ve geçici koruma statüsündeki öğrencilere yükseköğretime erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu sayede, burs alan öğrenciler gerekli becerilere sahip olacak ve Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına katkıda bulunacaklar. Burs programı, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, işletme, tasarım ve mimarlık, fen, edebiyat, eğitim, hukuk, dil, eczacılık, diş hekimliği, tıp ve iletişim fakültelerindeki öğrencilere açık olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER