Ekonomi

Avustralya, halı sektörü için önemli bir pazar

Malezya'dan sonra rotayı Avustralya'ya çeviren Gaziantepli halıcılar, uluslararası pazarlardaki varlıklarını güçlendiriyor. Peki, bu ziyaretler Türk halı sektör...

Avustralya, halı sektörü için önemli bir pazar
31-10-2023 12:13

Gaziantepli Halıcıların Avustralya Temasları Başladı: Yeni Pazarlar ve Fırsatlar Kapıda

Türkiye-Avustralya Diplomatik Temasları

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) üyelerinden oluşan Gaziantepli halıcı heyeti, Malezya’daki temaslarının ardından Avustralya’da çeşitli görüşmelerde bulunuyor. İlk olarak Türkiye’nin Sydney Konsolosluğu'nu ziyaret eden heyet, Türkiye Avustralya Büyükelçisi Ufuk Gezer ve Türkiye’nin Sydney Başkonsolosu Ali Sevim ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmelerin Amacı ve Beklentiler

Uzak ülkeler projesi kapsamında gerçekleştirilen bu ziyaretlerin temel amacı, Avustralya ve Malezya'ya daha fazla halı ihracatı yaparak her iki ülkedeki pazar paylarını arttırmak. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, verimli geçen Malezya ziyaretlerinin ardından Avustralya pazarından daha fazla pay almayı hedeflediklerini ifade etti.

"Avustralya’da Gaziantepli halıcılar bütün sektörler için öncü rolü üsteniyor." - Türkiye Avustralya Büyükelçisi Ufuk Gezer

Avustralya Pazarının Potansiyeli

Büyükelçi Ufuk Gezer, Avustralya'nın halı sektörü başta olmak üzere bütün sektörler için önemli bir pazar konumunda olduğunu vurguladı. Gaziantep’in kalite ve kapasite bağlamında dünya lideri konumundaki halı sektörünü Avustralya’ya taşıyabileceğini düşündüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye'den yatırımcıların Avustralya’da daha fazla yatırıma teşvik edilmesi gerektiğini ve bunun için cazip teşviklerin bulunduğunu dile getirdi.

Karşılıklı Takdir ve Teşekkürler

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, gördükleri ilgiden dolayı Büyükelçi Ufuk Gezer ve Başkonsolos Ali Sevim’e teşekkürlerini ileterek, günün anısına birer plaket takdim etti. Heyet, ziyaretlerinin devamında Sydney’de halı ithalatı yapan firmaları ziyaret ederek iş birliği olanakları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER