Gündem

Karın Beyaz Örtüsü Altında Bir Doğa Harikası: Beytüşşebap'taki Menderesler

Kışın Gelmesiyle Birlikte Karla Kaplanan Beytüşşebap'ta Mendereslerin Büyüleyici Görüntüsü Nasıl Bir Görsel Şölen Sunuyor?

Karın Beyaz Örtüsü Altında Bir Doğa Harikası: Beytüşşebap'taki Menderesler
24-02-2024 10:15
ŞIRNAK

Beytüşşebap'ta Kış Masalı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi, kış aylarında beyaz bir örtüyle kaplanıyor. İlçenin dereleri, kar yağışı sonrasında havadan çekilen görüntülerle, kilometrelerce uzanan menderesler şeklinde doğal bir harika sunuyor. Mezra ve Gökçe köylerindeki bu kartpostallık manzaralar, doğaseverlerin uğrak noktası haline geliyor.

Doğaseverlerin Uzun Yolculuğu

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan yayla köylerine doğaseverler, 270 kilometre yol kat ederek ulaşıyor. Karla kaplı dağlar arasında uzanan bu menderesleri görmek ve fotoğraflamak için gün boyu süren bir maceraya atılıyorlar.

Bir Fotoğraf Sanatçısının Gözünden

Fotoğraf sanatçısı Mahmut İbrahimoğlu, Cizre ilçesinden menderesleri çekmek amacıyla Beytüşşebap'a gelmiş. İbrahimoğlu, yer yer 4 metreye yakın kar altında, mendereslerin dron ile çekiminin muhteşem bir deneyim olduğunu belirtiyor.

"Menderesleri çekmek için geldik. Güzel bir gün geçirdik. Kilometrelerce uzanan menderesleri dron ile çektik. Herkesin gelip buraları görmesi gerektiğini düşünüyorum. Yılın dört mevsimi ayrı güzel olan Beytüşşebap ilçesine doğaseverleri bekliyorum."

Görsel Bir Şölen Sunan Menderesler

Beytüşşebap'taki menderesler, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Karın bu eşsiz manzarayı daha da özel kıldığı bu bölge, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünse de kışın ayrı bir büyüsü var.

Doğa Tutkunlarının Buluşma Noktası

Doğanın bu olağanüstü güzelliklerini keşfetmek isteyen herkes, Beytüşşebap'taki menderesleri ziyaret etmeli. Bu eşsiz manzara, fotoğraf sanatçılarından macera arayanlara kadar herkes için unutulmaz anlar vaat ediyor.

Beytüşşebap'taki menderesler, doğaseverler için adeta bir cennet. Karın bembeyaz örtüsü altında saklı kalan bu doğa harikası, ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Bu muhteşem manzarayı keşfetmek için kış aylarında bir ziyaret planlamak, doğa ile iç içe unutulmaz anlar yaşamak isteyen herkes için mükemmel bir fırsat.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER