Sağlık

Baba-Oğul İkili Aynı Hastanede Şifa Dağıtıyor

Nasıl oluyor da bir baba ve oğlu, mesleklerinde aynı hastanede görev almanın mutluluğunu yaşıyor? Konya Selçuk Üniversitesi’ni bitiren genç doktor, babasının izinden mi gidiyor? Dr. Yemliha Aksoy ve oğlu Dr. Mehmet Zahit Aksoy’un hikayesi ne anlatıyor?

Baba-Oğul İkili Aynı Hastanede Şifa Dağıtıyor
12-09-2024 13:00
GAZİANTEP

Baba ve Oğul Aynı Hastanede

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, acil tıp uzmanı babası Dr. Yemliha Aksoy ve pratisyen doktor oğlu Dr. Mehmet Zahit Aksoy, aynı hastanede görev yaparak dikkat çekiyor. 58 yaşındaki Dr. Yemliha Aksoy, 2000 yılından beri çeşitli sağlık görevlerinde bulunmuş bir uzman olarak, son yıllarda hastanenin Başhekim Yardımcısı olarak hizmet veriyor. Oğlu Mehmet Zahit Aksoy ise, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra babasının çalıştığı hastanede pratisyen doktor olarak göreve başladı.

Babadan Oğula İlham

Dr. Mehmet Zahit Aksoy, babasının tıp alanındaki başarısını örnek alarak tıp eğitimi aldı ve aynı hastanede görev yapma fırsatını yakaladı. 25 yaşındaki genç doktor, babasının kariyerine duyduğu hayranlıkla tıp mesleğini seçti ve bu seçiminin getirdiği mutluluğu yaşıyor. Babasının mesleki başarılarının kendisini nasıl etkilediğini ve bu yolculukta kendine nasıl bir yol çizdiğini paylaşıyor.

İkili Birlikte Çalışmanın Avantajları

Baba ve oğul, hastanedeki görevleri sırasında birlikte çalışmanın avantajlarını ve zorluklarını tartışıyor. Dr. Mehmet Zahit Aksoy, babasının tecrübelerinden ve meslek aşkından nasıl faydalandığını vurguluyor. Babasıyla aynı mesaiyi paylaşıyor olmak, kendisine nasıl bir profesyonel avantaj sunduğunu ve bu deneyimlerin tıp kariyerine katkısını ifade ediyor.

Meslek Aşkı ve Yatırım

Dr. Yemliha Aksoy, 24 yıllık doktorluk kariyerinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve mesleğine duyduğu aşkla tanınıyor. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde acil servis sorumluluğundan başlayarak birçok görevde bulunmuş, şimdi ise oğlu ile aynı hastanede çalışmanın keyfini çıkarıyor. Bu süreçte, meslek seçimlerinin ve başarılarının çocuklarına nasıl ilham verdiğini açıklıyor.

Günlük Hayatta ve Mesleki İlişkilerde

Dr. Yemliha Aksoy, evde ve hastanede aynı ortamda bulunmanın günlük hayatlarını nasıl etkilediğini paylaşıyor. Aynı evde birlikte başladıkları günlerin ve aynı hastanede geçirdikleri mesainin, onların ilişkisini ve profesyonel başarılarını nasıl şekillendirdiğini anlatıyor. “Babamın meslek deneyimlerinden faydalanıyorum,” diyen Dr. Mehmet Zahit Aksoy, bu avantajın kendisine nasıl katkı sağladığını açıklıyor.

Usta-Çırak İlişkisi ve Gelecek Planları

Dr. Mehmet Zahit Aksoy, babasının meslek hayatındaki deneyimlerinin kendisine kattığı avantajlardan bahsediyor. Usta-çırak ilişkisi olarak tanımladığı bu bağ, onun profesyonel gelişimine nasıl yön verdi? Babasıyla aynı hastanede çalışmak, gelecekte hangi kariyer planlarını etkileyebilir? Bu sorular, babanın ve oğulun tıp kariyerlerindeki yolculuklarına ışık tutuyor.

"Oğlum ile çalışmaktan gurur duyuyorum. Mesleğime olan aşkımı ve zevki çocuklarıma da aktarmak istedim. Aynı hastanede birlikte çalışmak, hem benim hem de oğlum için büyük bir mutluluk kaynağı." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER