Gündem

Bağırsakları Tıkanan Prematüre İkizler Ölümden Döndü

Nasıl oldu da iki minik bebek bu kadar zorlu bir süreci atlattı? devamı haberimizde

Bağırsakları Tıkanan Prematüre İkizler Ölümden Döndü
14-10-2024 15:30
DİYARBAKIR

Diyarbakır’da bağırsaklarında kaka nedeniyle tıkanma, yırtık ve enfeksiyon tespit edilen prematüre ikizler, ameliyat ve ilaç tedavilerinin ardından taburcu edilerek annelerinin kucağına bırakıldı. Bu olay, sağlık ekibinin hızlı ve etkili müdahalesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Prematüre Doğum ve Zorlu Süreç

İkiz kardeşler Muhammet Mustafa ve Yiğit Cumali, dış merkezde prematüre olarak dünyaya geldikten sonra Dicle Memorial Hastanesi'ne sevk edildi. Entübe olarak hastaneye getirilen bu minik bebeklerin, yapılan kontrollerde bağırsaklarında ciddi bir tıkanma, birinin bağırsağında yırtık ve buna bağlı yoğun enfeksiyon tespit edildi.

Acil Ameliyat ve Tedavi Süreci

Solunum cihazına bağlı olan Muhammet Mustafa, acil olarak ameliyata alındı. Yapılan ameliyatta, kalın bağırsağın sert kaka parçalarıyla tıkandığı, bu tıkanıklık nedeniyle ince bağırsağın son kısmında bir delinme olduğu ve karında yoğun enfeksiyon bulunduğu görüldü. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, durumu değerlendirerek gerekli müdahaleleri yaptıklarını belirtti.

İkizlerin Sağlığına Kavuşma Süreci

Ameliyatın ardından bir aylık yoğun bakım süreci geçiren Muhammet Mustafa, solunum cihazından ayrıldıktan sonra beslenmeye başladı. Yiğit Cumali'de benzer sorunlar tespit edilince, onun için de tedavi süreci başlatıldı. Ancak, Yiğit Cumali’nin durumunda bağırsak delinmesi olmadığından, tedavi süreci daha az komplikasyonla gerçekleşti.

Anne Fatma Karalök’ün Mutluluğu

Anne Fatma Karalök, çocuklarının sağlıklarına kavuşmalarının verdiği mutluluğu dile getirerek, “Doğumdan bir gün sonra bakırsak delinmesi olmuştu. Allah’a çok şükür şu an iyi. Uzun bir süre benimle değildi. Şu an kucağımda. Allah, doktorlarımızdan razı olsun. Onlar olmazsa belki şu an kucağımda olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Bu olay, hastane ekibinin başarılı çalışmaları ve ailelerin yaşadığı zorlukları aşma azmi ile dolu bir hikaye olarak kaydedildi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER