Teknoloji

Bakan Işıkhan: “İstihdam sayımız 31 milyon 686 bine yükseldi, işsiz sayısı yüzde 9,2’ye geriledi”

Türkiye'nin istihdam rakamları nasıl değişti ve emeklilere yönelik yeni adımlar neler? İşte Bakan Işıkhan'ın Gaziantep ziyaretinden detaylar.

Bakan Işıkhan: “İstihdam sayımız 31 milyon 686 bine yükseldi, işsiz sayısı yüzde 9,2’ye geriledi”
14-10-2023 14:24

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan Önemli Açıklamalar

Gaziantep'te Önemli Yatırımlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, AK Parti iktidarında Gaziantep'e son 20 yılda önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, bu yatırımların bir kısmının kendi bakanlıklarına ait olduğunu söyledi. “Son 20 yılda Gaziantep’e 118 Milyarı aşkın yatırım yaptık. Sadece bakanlık olarak yaptığımız yatırım miktarı bile 9 milyarın üzerinde.” dedi. Bakan, yatırımların sadece rakamlar olmadığını, bunların aynı zamanda kalkınma, hizmet ve yeni istihdam kapıları anlamına geldiğini vurguladı.


İstihdam Rakamlarında Positif Gelişme

Bakan Vedat Işıkhan, 2023 yılı Ağustos ayında Türkiye genelindeki istihdam sayısının 31 milyon 686 bine yükseldiğini, işsiz sayısının da 56 bin kişi azalarak yüzde 9,2 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Işıkhan, “İstihdam sayımızı her geçen gün daha da artırarak işsizlikle mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.” dedi.


Emeklilere Özel Duyuru

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik olarak bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme yapacaklarını hatırlattı. Aynı zamanda yılbaşı itibariyle emekli maaşlarındaki iyileştirmeler için gereken adımları atacaklarını duyurdu.


Yerel Seçimlere Doğru

Bakan Işıkhan, AK Parti'nin 21 yıllık iktidarında, yerel yönetimlere de yeni bir bakış açısı kazandırdığını ve gönül belediyeciliğini tesis ettiğini belirtti. Önümüzdeki 2024 yerel seçimlerine de değinen Işıkhan, Gaziantep'te AK belediyecilik anlayışının devam edeceğine inancını dile getirdi.
Teşkilatla buluşma programına Bakan Vedat Işıkhan'ın yanı sıra birçok önemli isim katılım gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER