Sağlık

Bakan Koca'dan Önemli Açıklama: Eris Varyantı Türkiye'de 9 Kişide Tespit Edildi!

Türkiye'de daha önce tespit edilmemiş olan Eris varyantı şimdi ortaya çıktı; peki bu ne anlama geliyor ve vatandaşlar nasıl bir tedbir almalı?

Bakan Koca'dan Önemli Açıklama: Eris Varyantı Türkiye'de 9 Kişide Tespit Edildi!
15-09-2023 09:55

Kovid-19'da Yeni Varyant Alarmı

Kovid-19'un yeni varyantı Eris, son dönemlerde pek çok ülkede ardı ardına görüldü. Bu varyantın vakalardaki artışa sebep olduğu belirtiliyor. Uzun bir süre Türkiye'den uzak kalan Eris varyantı, son açıklamalara göre ülkemizde de görülmeye başlandı.

Sağlık Bakanı'ndan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğü bilgisini paylaştı. Bakan Koca, bu gelişmenin "endişe konusu sayılmayacak" olduğuna vurgu yaparken, Eris varyantının yurt dışı temaslı ve aynı ildeki kişilerde tespit edildiğini belirtti.

Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeler.

Eris Varyantının Yaygınlaşması ve Türkiye

Bakan Koca'nın ifadelerine göre, Eris varyantının başka ülkelerde yaygın olması sebebiyle Türkiye'de de ortaya çıkmasının muhtemel olduğu düşünülmekte. Ancak mevcut tedbirlere devam edilecek ve risk grubunda bulunan bireyler korunacak.

Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.

Eris Varyantının Belirtileri

Varyantın belirtileri arasında ateş, öksürük, boğaz ağrısı, nefes darlığı ve solunum güçlüğü bulunmaktadır. Kas ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, tat veya koku kaybı, ishal ve mide rahatsızlıkları da Eris varyantı belirtileri arasında sayılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER