Eğitim

Bakan Tekin'den Özel Sektör Öğretmenlerinin Ücretlerine İyileştirme Müjdesi

Özel sektör öğretmenlerinin ücretlerinde beklenen iyileştirme gerçekleşecek mi? Bakan Tekin'in açıklamaları neler içeriyor?

Bakan Tekin'den Özel Sektör Öğretmenlerinin Ücretlerine İyileştirme Müjdesi
26-06-2024 17:00
ANKARA

Görüşmeler Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücretlerinin iyileştirilmesi talebine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, "Biz arkadaşlarımızın problemlerini çözmek için her iki tarafla da oturup gerekli müzakereleri yapıyoruz. Sorunları da çözeceğiz." dedi.

Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin, özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücretlerinin iyileştirilmesine yönelik taleplerine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Verimli Toplantılar

Bakan Tekin, eğitim sektöründe faaliyet gösteren sendikalarla gece yarısına kadar süren çok verimli bir toplantı yaptıklarını belirtti. Tekin, "Bakanlıktaki tüm birim amirlerimiz oradaydı. Toplamda 8-10 defa görüştük onlarla. Kamuoyuna bunu 'görüşmüyorlar' diye lanse etmelerinden gerçekten rahatsızım." ifadelerini kullandı.

"Bunu 'kısa bir görüşme' diye geçiştirmesinler. Arkadaşlarla daha önce de ben bir kez görüşmüştüm."

Öğretmenlerle Süregelen İletişim

Tekin, en son 24 Haziran Pazartesi gecesi bir görüşme yaptıklarını aktararak, "Gece 12'de biten toplantımızın ardından onlarla görüştük. Sanki onları bekletmişiz gibi bir algı da veriyorlar. Bu da yanlış. Bizim zaten devam eden bir toplantımız vardı. Kendileri randevusuz geldiler, toplantımız bittikten sonra kendileriyle görüştük." dedi.

"Bunun bu şekilde manipüle edilmesi ve şov malzemesi haline dönüştürmelerinden de rahatsızım."

Taban Maaş Konusu

Bakan Tekin, taban maaş konusundaki gelişmelere de değinerek, "Biz kendileriyle görüşüyoruz. Bunu onların yaptığı gibi sosyal medya üzerinden tartışmaya gerek yok. Biz arkadaşlarımızın problemlerini çözmek için her iki tarafla da oturup gerekli müzakereleri yapıyoruz. Sorunları da çözeceğiz." dedi.

"Bu iş kanunla çözülecek bir konu değil. Biz bu konuyu çözmek için gerekli adımları atıyoruz."

Özel sektördeki öğretmenlerin ücretlerinde iyileştirme yapılması konusunda Bakan Tekin'in açıklamaları, öğretmenlerin umutlarını artırmış durumda. İlgili görüşmelerin ne kadar süreceği ve nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER