Eğitim

Balık sezonunun açılmasıyla tezgahlar hareketlendi

Balık sezonu açıldı, peki tezgahlardaki çeşitlilik ve fiyatlar nasıl etkilendi? Siirt'teki balıkçıların yüzü gülerken, vatandaşlar hangi balıkları tercih ediyor...

Balık sezonunun açılmasıyla tezgahlar hareketlendi
02-11-2023 11:12

Siirt'te Balık Tezgahları Şenlendi: Sezon Açılışı ve Fiyatlar

Soğuk kış aylarını geride bırakırken, balık sezonunun açılması Siirt'te balıkçı tezgahlarını hareketlendirdi. Sezonun başlamasıyla birlikte, vatandaşlar taze balıklara kavuştu. Balıkçı Mehmet Kezer, sezonun ilk günlerinde bile beklenenin üzerinde bir balık bolluğu yaşandığını dile getirdi. Peki, bu bolluk hangi çeşitlere yansıdı?

Taze ve Çeşit Çeşit Balıklar

Mehmet Kezer'in açıklamalarına göre, Siirt tezgahları adeta bir balık cennetine dönüştü. İzmir'den gelen levrekler, İskenderun'dan uskumrular, Karadeniz'den istavritler ve çiftliklerden taze alabalık ve çupralar... Tüm bu çeşitlilik, vatandaşların daha sağlıklı protein kaynaklarına yönelmesini sağlıyor. Kezer, kırmızı etin yerini balığın aldığını vurgulayarak, sağlık bilincinin balık tüketimine olumlu yansıdığını belirtiyor.

Fiyatlar Ne Durumda?

Herkesin merak ettiği bir diğer konu ise fiyatlar. Geçen seneye kıyasla balık fiyatlarında yüzde 30 ile 35 arası bir artış söz konusu. Ancak Kezer, balık mevsimi olmasının fiyatları makul seviyelerde tuttuğunu ifade ediyor. Yani, balık severler için bu sezon da lezzetli balıklara ulaşmak mümkün görünüyor.

"Sezonun başlaması ile beraber çok güzel balıklar gelmeye başladı. İzmir’den levrek, İskenderun’dan uskumrular, Karadeniz’den istavrit, çiftliklerden alabalık ve çupra geliyor. Sağlıklı olduğundan dolayı, kırmızı et yerine balık daha çok tercih ediliyor. Geçen seneye oranla balık fiyatları yüzde 30 ile 35 arası artış göstermektedir. Balık mevsimi olduğundan dolayı fiyatlar çok yüksek değil" dedi.

Siirt'te balık sezonunun açılması, balıkçılara hareket, vatandaşlara ise taze ve çeşitli balık seçenekleri getirdi. Fiyatlardaki artışa rağmen, sağlıklı beslenme bilincinin artması ve mevsimin elverişli olması, balık tüketimini olumlu etkileyen faktörler arasında.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER