Kültür & Sanat

Balıklıgöl'de Bayram Tatilinde Ziyaretçi Rekoru

Bayram tatilinde Balıklıgöl'e neden bu kadar ilgi vardı? Ziyaretçiler neler yaşadı?

Balıklıgöl'de Bayram Tatilinde Ziyaretçi Rekoru
19-06-2024 10:46
ŞANLIURFA

Bayram Tatilinde Balıklıgöl'de Yoğunluk

Turizm kenti Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Şanlıurfa'ya Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirler, doğal akvaryum ve inanç turizminin merkezi olan Balıklıgöl'de unutulmaz anlar yaşadı. Ziyaretçiler, yoğunluk içerisinde balıklara yem atarken, bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Turizmin Canlanması

Balıklıgöl'de yaşanan yoğunluk, yerel ekonomiye de büyük katkı sağladı. Ziyaretçilerden iş insanı Eyüp Öncel, turizmdeki bu canlanmanın herkese fayda sağladığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını "Göbeklitepe Yılı" ilan etmesinin Şanlıurfa'yı dünya çapında tanıttığını belirten Öncel, bu sayede turizmdeki yoğunluğun arttığını söyledi.

"Arefe günü Ankara’dan Şanlıurfa’ya geldik. Maşallah Balıklıgöl’ün yoğunluğunu, turizmin yoğunluğunu görüyorsunuz. 2019 yılını, Cumhurbaşkanımız ‘Göbeklitepe yılı’ olarak ilan etti. Kendisine buradan çok teşekkür ediyoruz. Bu yoğunluktan dolayı çok memnunuz. İnşallah bu yoğunluğun devam etmesini temenni ediyoruz. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından insanlar buraya ziyarete geliyorlar. Biz Urfalı olarak buraya geliyoruz inanın yoğunluktan dolayı kendimize yer bulamıyoruz" dedi.

Ziyaretçilerin Balıklıgöl Hakkındaki Görüşleri

Balıklıgöl'ü ziyaret edenlerden bir diğeri, ailesiyle Van'dan gelen Yunus Demir, Balıklıgöl'ün manevi havasından ve atmosferinden oldukça etkilendiğini belirtti. Demir, bu özel yeri herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

"Balıklıgöl gerçekten gelip görülmesi gereken bir yer. Manevi havası ve atmosferi çok şahane" diye konuştu.

Yerel Ekonomiye Katkı

Bayram tatilinde Balıklıgöl'deki yoğunluk, sadece turizm sektörüne değil, yerel esnafa da büyük katkı sağladı. Ziyaretçiler, Balıklıgöl çevresindeki restoran, kafe ve hediyelik eşya dükkanlarında yoğunluk oluşturdu. Bu durum, yerel ekonominin canlanmasına ve esnafın yüzünün gülmesine neden oldu.

Uluslararası Ziyaretçi Akını

Balıklıgöl sadece Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin de ilgisini çekiyor. Uluslararası ziyaretçiler, Balıklıgöl'ün tarihi ve manevi atmosferini deneyimlemek için Şanlıurfa'ya akın ediyor. Bu durum, bölgenin turizm potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Balıklıgöl'ün Geleceği

Balıklıgöl'deki bu yoğun ilginin devam etmesi, Şanlıurfa'nın turizmdeki yerini daha da sağlamlaştıracak gibi görünüyor. Yerel yetkililer ve turizm sektörü temsilcileri, bu ilgiyi sürdürülebilir kılmak için çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. Gelecekte Balıklıgöl'ün, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli turizm merkezlerinden biri olmaya devam etmesi bekleniyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER