Ekonomi

Barajı'da  30 Ton Balık Üretim Hedefi

Tarım ve Orman Müdürlüğünün İş Birliği İle Yürütülen 'Şırnak Uludere Barajlarında Sürdürülebilir Alabalık Yetiştiriciliği Projesi', 30 Ton Balık Hasadı Hedefliy...

Barajı'da  30 Ton Balık Üretim Hedefi
05-12-2023 14:51

Şırnak Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü, Uludere İnceler Barajında sürdürülebilir alabalık yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla ortak bir proje yürütüyor. Proje kapsamında 5 bin adet somon balığı yavrusu ve 70 bin adet alabalık yavrusu baraja bırakıldı. Bahar aylarında yapılacak olan balık üretiminin hasadının 30 ton olarak hedeflenmesi, bölge için önemli bir ekonomik katkı sağlayacak.

Toplamda 75 Bin Balık Yavrusu Bırakıldı

Şırnak Üniversitesi'nin yönettiği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün de katkıda bulunduğu projede, Uludere İnceler Barajına toplamda 75 bin somon ve alabalık yavrusu bırakıldı. Bu proje ile barajda balık üretiminin artırılması ve hasadın 30 ton seviyelerine ulaşması hedefleniyor.

30 Ton Balık Hasadı Beklentisi

Balık hasadının 2022 yılında başladığı bu projede, kafeslerde yapılan üretim sonucunda 30 ton balık hasadı bekleniyor. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın, projenin ilerlemesini yerinde inceledi.

Yöresel Girişimciliğin Gelişimi ve Bilinçlendirme Faaliyetleri

Şırnak ve çevresinde girişimciliğin geliştirilmesi ve yerel halkın tatlı sularda kafes balıkçılığı yapabilmesi amacıyla başlatılan bu proje, hem ekonomik girdi sağlamayı hem de bilinçlendirme faaliyetlerini hedefliyor. Bu proje, bölgede sürdürülebilir ekonomik faaliyetlere öncülük etmeyi amaçlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER