Yaşam

Başıboş Sokak Köpekleri Anne Kedi ve Yavrularını Parçaladı

Olayın Detayları

Başıboş Sokak Köpekleri Anne Kedi ve Yavrularını Parçaladı
04-06-2024 11:20
ADIYAMAN

Sokak Köpeklerinin Saldırısı

Adıyaman'ın Altınşehir Mahallesi'nde bulunan 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi karşısında yaşanan trajik olayda, 10 başıboş sokak köpeği, anne kedi ve 2 yavrusunu dakikalar içinde parçalayarak öldürdü. Bu acı olay, gece geç saatlerde meydana geldi ve mahalle sakinlerini dehşete düşürdü.

Olayın Yeri ve Zamanı

Olay, gece geç saatlerde kedi barınağının bulunduğu iş yerinin önünde gerçekleşti. Köpeklerin saldırısı sonucunda anne kedi ve yavruları feci şekilde telef oldu. Mahalle sakinleri, bu korkunç manzarayı gözleriyle gördüklerinde dehşete kapıldı.

Görgü Tanıklarının İfadeleri

Korkunç Saldırıyı Gören Görgü Tanığı

“Gece geç saatlerde bütün mahallelerde olduğu gibi başıboş köpekler yaklaşık 10-15 tane kadar vardı. Burada kedilerin kokusunu alınca kapıya doğru yanaşmışlar. Kedilerimizin yeri normalde yan taraftaydı. Daha sonra anne kedi annelik içgüdüsüyle burada yuvanın tellerini yırtıp dışarı fırlıyor. Fırlayınca da köpekler bu sefer kedimizi paramparça ettiler. Daha sonrasında annesinin peşinden giden yavruları da parçalıyorlar. Sadece elimdeki bu yavru kedimiz kaldı .Bu kedimize de o gün araç çarpmıştı, veterinerde olduğu için köpeklerin saldırısından kurtuldu. Genellikle buralarda gece saat 12’den sonra yaklaşık 10-15 köpek bir araya geliyor. Allah korusun saldırıya uğrayan bir insanda olabilirdi. Yetkililerden bu konular için çözüm istiyoruz.”

Mahalle Sakinlerinin Endişeleri

“Gece köpek seslerine uyandık. Çocuklar da ses ile korktukları için uyandı. Balkondan baktığımız zaman 10-15 tane sokak köpeği, anne ve 2 yavru kediyi parçalıyordu. Aşağı inene kadar zaten parçalamışlardı. Çocuklarımız sabah erken saatlerde okula gidiyor. Çocuklarımızı tek başına aşağı indirmeye bile korkuyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizi bir çözüm bulmasını istiyoruz.”

Yetkililerin Açıklamaları

Sokak Hayvanları İle İlgili Çözüm Arayışı

Olayın ardından Adıyaman Belediyesi ve ilgili kurumlar, sokak hayvanlarıyla ilgili daha etkili önlemler almak için çalışmalara başladı. Sokak hayvanlarının kontrolsüz bir şekilde çoğalması ve saldırgan davranışlar sergilemesi, vatandaşların endişelerine neden oluyor.

Toplumsal Farkındalık ve Eğitim Çağrısı

Yetkililer, vatandaşlara yönelik sokak hayvanlarıyla ilgili farkındalık artırma ve eğitim programları düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Sokak hayvanlarının korunması ve kontrol altına alınması için tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapıldı.

Devam Eden Sorun ve Çözüm Arayışları

Adıyaman'da yaşanan bu tür olayların tekrarlanmaması için sokak hayvanlarıyla ilgili daha etkili tedbirler alınması ve toplumsal farkındalığın artırılması gerekiyor. Ancak bu sorunun çözümü için sadece belediye ve ilgili kurumların değil, tüm toplumun ortak çaba göstermesi gerekiyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER