Gündem

Başkan Bucak’tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Başkan Bucak’tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
14-07-2024 15:44
ŞANLIURFA

15 Temmuz'un 8. Yıldönümü: Demokrasi Zaferi

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı anma mesajında, milletin demokrasiye sahip çıkışının destanını vurguladı. Başkan Bucak, 15 Temmuz tarihinin, FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı milletin demokrasiyi koruma kararlılığının simgesi olduğunu ifade etti. Peki, bu tarihi günün önemi nedir?

Yaşanan Acılar Unutulmadı

Bucak, mesajında, hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirtti. "Bugün, tarihimizin en önemli günlerinden biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıldönümünü idrak ediyoruz," diyen Bucak, milletin o gece sergilediği direnişin unutulmaz olduğunu vurguladı.

Birlik ve Beraberlik İçinde Tarih Yazıldı

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla millet olarak sokaklara çıkarak, darbeye karşı direniş ve demokrasi zaferinin simgesi olan 15 Temmuz ile milletimizin birliğini ve gücünü bir kez daha gösterdik," ifadelerini kullanan Bucak, bu destansı duruşun, demokrasinin ve millet iradesinin zaferi olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Şehitler ve Gaziler Unutulmadı

Bucak, mesajında, "Bu kutsal günde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin iradesi için gözlerini kırpmadan şehit olan azizlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum," dedi. 15 Temmuz'un, milletin vatanseverliğini ve cesaretini bir kez daha ortaya koyduğunu hatırlattı.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine Davet

Başkan Bucak, mesajını, "Bu duygularla, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum," ifadeleriyle sonlandırdı. Ayrıca, tüm Sivereklileri Pazartesi günü saat 20.00’de Perşembe Pazarı alanında düzenlenecek Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine davet etti.

Rabbim, Milletimizi Korusun

Bucak, sözlerini, "Rabbim, aziz milletimizi her türlü fitne ve felaketten korusun," diyerek tamamladı. Bu anlamlı mesaj, 15 Temmuz’un önemini bir kez daha hatırlatarak, birlik ve beraberlik içinde olmanın gerekliliğini vurguladı.

“Bugün, tarihimizin en önemli günlerinden biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıldönümünü idrak ediyoruz. Hain darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla millet olarak sokaklara çıkarak, darbeye karşı direniş ve demokrasi zaferinin simgesi olan 15 Temmuz ile milletimizin birliğini ve gücünü bir kez daha gösterdik. Demokrasiye karşı yapılan hain darbe girişimine karşı onurlu bir duruş sergileyip birlik ve beraberlik içinde tarih yazdık. Bu kutsal günde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin iradesi için gözlerini kırpmadan şehit olan azizlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Rabbim, aziz milletimizi her türlü fitne ve felaketten korusun.” Belediye Basın Bürosu Haber Bülteni 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER