Yaşam

Başkan Gülpınar: İşçi Alımlarımız Şeffaf Olacak" dedi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde işçi alımları nasıl şeffaf hale getiriliyor? Kura çekimi ile belirlenen geçici işçilerin süreçleri nasıl işleyecek?

Başkan Gülpınar: İşçi Alımlarımız Şeffaf Olacak" dedi
08-08-2024 15:01
ŞANLIURFA

Şeffaf İşçi Alımları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek geçici işçiler, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişi ile belirlendi. Bu süreçte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, referansla işçi alımını kaldırdıklarını ve alımların her zaman şeffaf olacağını belirtti.

Ahlaklı Belediyecilik ve Kura Çekimi

Ahlaklı Belediyecilik anlayışıyla ‘İsraf, Yolsuzluk ve Torpil’in’ önüne geçmek için talimat veren Başkan Gülpınar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalıştırılacak 128 personelin kura ile belirlendiğini açıkladı. Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine belediye başkanı, genel sekreter yardımcıları, ilgili daire başkanları, noter sorumluları ve iş başvurusunda bulunanlar katıldı.

Sosyal Medya ve Şeffaflık

İş başvurusunda bulunan vatandaşlarla birlikte kura çeken Başkan Gülpınar, bu süreci belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı. Noter huzurunda, son teknoloji kullanılarak gerçekleştirilen kura çekiminde asil ve yedek isimler belirlendi.

İş Başvuruları ve Görevlendirmeler

8 bin 579 kişinin müracaat ettiği iş başvurusunda, 83 şoför, 18 güvenlik ve 32 yardımcı eleman olmak üzere toplamda 128 kişi, 4 aylık süreyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapacak. Başkan Gülpınar, referansla işçi alımlarını kaldırdıklarını ve adaletli bir süreç yürüteceklerini vurguladı.

Başkan Gülpınar'ın Açıklamaları

Şanlıurfa’da birçok alışkanlığı değiştirmek için gayret edeceğiz. Öncelikle bize güvenin, şeffaf ve adaletli bir şekilde bu süreci yöneteceğiz. Hak hukuk adalet, diyeceğiz. Bugün burada bir başlangıç oldu. Bundan böyle tüm işçi alımlarımızı ilan edeceğiz, noter huzurunda çekeceğiz, herkes hakkına razı olacak.

Kura Sonuçları ve Yayınlanması

Bugün çekilen kura sonucu isimleri belirlenenlerin listeleri belediyenin web sayfasında yayımlanacaktır. Bu adım, işçi alımlarında şeffaflık ve adalet sağlama yolunda önemli bir başlangıç olarak görülüyor.Haber Merkezi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER