Gündem

Başkan Gülpınar: "15 Temmuz Demokrasi Mücadelesinin Adıdır"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan  Gülpınar: "15 Temmuz Demokrasi Mücadelesinin Adıdır"
14-07-2024 16:53
ŞANLIURFA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün Önemi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günün milletimizin özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurguladı. Başkan Gülpınar, 15 Temmuz 2016 gecesinde halkımızın, FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişimine karşı cesurca direnişi sayesinde bu hain girişimin püskürtüldüğünü belirtti.

Şanlıurfa'nın Kahramanları ve 15 Temmuz

Başkan Gülpınar, mesajında Türkiye genelinde 251 vatandaşımızın şehit düştüğünü ve 2 bin 190 kişinin gazi olduğunu hatırlatarak, Şanlıurfa'nın bu gecede 5 şehit verdiğini ifade etti. "15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemizin bekası ve milletin istiklali uğruna can veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum," diyen Gülpınar, bu önemli günü unutmamak gerektiğinin altını çizdi.

15 Temmuz: Milli İradenin Zaferi

Gülpınar, 15 Temmuz'un aynı zamanda milli iradenin vesayete karşı cesaretle verdiği demokrasi mücadelesinin sembolü olduğunu belirtti. Aziz milletimizin her türlü mücadele ve felaketlerden alnının akıyla çıktığını vurgulayan Başkan, "15 Temmuz gecesi de yakın tarihimizin hafızalara kazınan en büyük ihanetiyle karşı karşıya kaldık," dedi.

Milletimizin Kararlılığı ve Fedakarlığı

Başkan Gülpınar, FETÖ'nün ölüm kusan silahlarına karşı milletimizin canından ve kimi zaman evlatlarından vazgeçerek vatanına namahrem elinin değmesine izin vermediğini söyledi. Bu direnişin, milletimizin iradesine ve demokrasimize olan inancının en büyük kanıtı olduğunu belirtti.

Gülpınar'dan Minnet ve Şükran Mesajı

Gülpınar, "Milletimizin iradesine ve demokrasimize kast eden alçak darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum," dedi. Tüm hemşehrilerinin ve kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tebrik eden Başkan, vatanımızın bekası ve milletimizin huzuru için şahadete yürüyen kahramanlarımızı minnet ve şükranla yad ettiğini belirtti. Gazilerimize cesaretleri ve fedakârlıkları için şükranlarını sunduğunu ifade etti.

15 Temmuz'un Hafızalarda Kalıcı Yeri

15 Temmuz'un, milletimizin demokrasiye ve özgürlüğe olan inancının sembolü olarak hafızalarda kalıcı bir yer edindiğini belirten Gülpınar, bu önemli günün unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. "Bu düşüncelerle, milletimizin iradesine ve demokrasimize kast eden alçak darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum," dedi. Şanlıurfa Büyükşehir Basın Bürosu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER