Gündem

Batman’da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı

Batman Valiliği ve TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstiklal Marşı’nın TBMM’de Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenledi

Batman’da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı
12-03-2024 14:40
BATMAN

Batman’da, İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi. Peki, etkinlik nasıl geçti?

Etkinlik Yeri ve Katılımcılar

Batman İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, ilçe kaymakamları, askeri erkân, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik Programı

Etkinlikte, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Halil Altundal'ın günün anlam ve önemini içeren konuşmasının ardından "İstiklal Yazmak" adlı oratoryo gerçekleştirildi. Ardından, şiir, kompozisyon ve resim dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Sonuç ve Kapanış

Program, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

"Batman’da düzenlenen İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, milli şairimizin hatırasını yaşatma ve milli duyguları canlı tutma adına önemli bir adımdır." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER