Gündem

Batman'da Sel Felaketi: Boş Kerpiç Ev Yıkıldı

Acaba selin getirdiği yıkım daha ne gibi sürprizler barındırıyor?

Batman'da Sel Felaketi: Boş Kerpiç Ev Yıkıldı
22-03-2024 15:45
BATMAN

Üç Gün Süren Yağışın Bilançosu

Batman'ın Sason ilçesi, üç gün boyunca aralıksız devam eden şiddetli yağışların etkisi altına girdi. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Batman, Siirt, Diyarbakır ve çevre illerde yaşanan doğal afet, Sason'da yaşayanları zor durumda bıraktı.

Yağmurun Şiddeti Karşısında Dayanıksız Yapılar

Yoğun gök gürültüsü eşliğinde etkisini gösteren şiddetli yağış, birçok cadde ve sokağı adeta dere yatağına çevirdi. Günlüce köyünde, taş ve topraktan yapılmış iki katlı bir ev, yağışın şiddetine daha fazla dayanamayarak çöktü. Evin daha önceden boşaltılmış olması, olası bir faciayı önledi.

Yıkılan Evin Hikayesi

Medeni Arslan, yıkılan evin amcasına ait olduğunu ve evin çökmesiyle bitişikteki kendi evlerinde de çatlaklar oluştuğunu belirtti. Bu durum, bölgede yaşayanların can güvenliğini tehdit eder hale geldi.

"Bu evin yıkılmasından dolayı hemen bitişiğinde bulunan bizim evde de çatlaklıklar oluştu. Yıkılma tehlikesi taşıdığından dolayı eve girmekten korkuyoruz" - Medeni Arslan

Meteorolojiden Önemli Uyarılar

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nün yapmış olduğu uyarılar, yağışın şiddetini ve olası etkilerini önceden haber vermişti. Bu tür doğal afetlere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bir kez daha altı çizildi.

Önlem Almanın Önemi

Yaşanan olay, özellikle dayanıksız yapıların doğal afetlere karşı ne kadar savunmasız olduğunu gözler önüne serdi. Bölge halkının bu tür durumlara karşı daha hazırlıklı olması ve önlemlerini artırması gerektiğini vurguladı.

Gelecek İçin Dersler

Bu tür afetler, her zaman beklenmedik bir anda yaşanabilir. Bu nedenle, bölge halkının ve yetkililerin afetlere karşı daha dirençli yapılar inşa etme ve mevcut yapıları güçlendirme konusunda adımlar atması büyük önem taşıyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER