Gündem

Batman’da Şiddetli Yağış Sonucu Oluşan Selde Mahalleler Sular Altında Kaldı

Batman’ın Sason İlçesi Şiddetli Yağışın Etkisi Altında

Batman’da Şiddetli Yağış Sonucu Oluşan Selde Mahalleler Sular Altında Kaldı
20-03-2024 10:51
BATMAN

Meteoroloji Uyarıyordu: Şiddetli Yağış Sason’u Vurdu

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Batman, Siirt, Diyarbakır ve çevre illerde beklenen kuvvetli yağışa karşı uyarıda bulunmuştu.

Batman’ın Sason ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, kısa sürede sele neden oldu. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar öncesinde bölgede beklenen yoğun yağışlar, Sason ilçesinde etkili oldu. Gök gürültüsü eşliğinde başlayan yağışlar, kısa sürede sele dönüşerek mahallelerde su birikintilerine neden oldu.

Sokaklar Dere Yatağına Döndü, Vatandaşlar Zor Anlar Yaşadı

Oluşan sel nedeniyle, ilçede birçok cadde ve sokak adeta dere yatağına döndü.

Sason ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle birçok cadde ve sokak adeta dere yatağına döndü. Yüksek debili akan sular nedeniyle bazı mahallelerde evlerin alt katları sular altında kaldı. Vatandaşlar, sele hazırlıksız yakalandıkları için zor anlar yaşadı. Neyse ki, sel sonrası herhangi bir can kaybı veya mal kaybı yaşanmadı ancak bazı vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

Tedbirler Alınarak Olumsuz Durumların Önüne Geçildi

Oluşan selde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, yetkililer vatandaşları uyardı.

Yetkililer, olası sel riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını belirtti. Ancak, benzer durumların tekrarlanmaması için vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Sason ilçesi ve çevresinde yağışların devam edip etmeyeceği merak konusu olurken, vatandaşlar ve yerel yönetimler gerekli önlemleri almaya devam ediyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER