Gündem

Bayram Yoğunluğu: Kıyma ve Kuşbaşı Mesaisi Başladı

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte Gaziantep’teki kasaplar, etlerini kıyma, kuşbaşı ve pirzola olarak hazırlatmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Peki, kasaplar bu yoğun talebi nasıl karşılıyor?

Bayram Yoğunluğu: Kıyma ve Kuşbaşı Mesaisi Başladı
18-06-2024 11:36
GAZİANTEP

Kasaplarda Bayram Yoğunluğu

Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Gaziantep’teki kasap dükkanları dolup taştı. Etlerini farklı şekillerde işlemek isteyen vatandaşlar, evlerinde et çekme makinesi bulunmadığı için kasaplara yöneldi. Kimileri birkaç kilo etle gelirken, kimileri ise onlarca kiloyu kasaplara getirdi.

Ekstra Mesai ile Hizmet

Kasaplar, vatandaşların taleplerini karşılamak için ekstra mesai yaparak yoğun çalıştı. Şekeroğlu Mahallesi’nde 3’üncü kuşak kasap ustası olan Servet İçtenesi, bu bayramda da yoğun talep aldıklarını belirtti. "Talep her bayram olduğu gibi yoğun," diyen İçtenesi, müşterilere en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını ifade etti.

“Kurban kesildikten sonra etleri kasaba götürmek bir gelenektir. Etler bize getirilir, soyulur, çekilir ve paketlenip müşteriye teslim edilir,” dedi İçtenesi.

Fiyatlar ve Hizmetler

Kasapların sunduğu hizmetler arasında kıyma çekme ve but parçalama gibi işlemler yer alıyor. Kıymayı çekme ücreti 20 TL, but parçalama ise 150 TL olarak belirlenmiş. İçtenesi, müşterilerin isteklerine göre etleri hazırladıklarını ve bayram sofralarını zenginleştirdiklerini söyledi.

Vatandaşların Memnuniyeti

Vatandaş Selim İzci, kasapların sunduğu hizmetlerden oldukça memnun. “Etlerimizi getirdik kasaba. Sıra çok olduğu için buraya bırakıyoruz. Usta bize hazır olunca haber verecek. Biz de gelip etlerimizi alacağız,” diyen İzci, bu hizmetin kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

“Etlerimiz burada paketleniyor. Bizim için büyük bir avantaj oluyor. Bu durumdan çok memnunuz,” diye konuştu İzci.

Bayramın Coşkusu

Gaziantep’te bayramın coşkusu, kasap dükkanlarındaki yoğunlukla daha da belirgin hale geliyor. Kasaplar, vatandaşların taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yaparken, bayram sofraları da bu yoğun emekle zenginleşiyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER