Gündem

Beytüşşebap’ta Dağlık Alanda Örtü Yangını Devam Ediyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki yangın nasıl başladı, söndürme çalışmaları nasıl ilerliyor?

Beytüşşebap’ta Dağlık Alanda Örtü Yangını Devam Ediyor
05-10-2024 10:15
ŞIRNAK

Ormanlık Alanda Örtü Yangını Çıktı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Günyüzü ve Taşarası köyleri arasında bulunan dağlık ormanlık alanda örtü yangını başladı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olsa da, bölgedeki yangın geniş bir alana yayılıyor. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etmek için seferber oldu.

Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının hızlı bir şekilde yayılmasına rağmen, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve güvenlik korucularının yardımıyla yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Zorlu arazi koşullarında çalışmaların güçlükle yürütüldüğü belirtilirken, ekipler yangını kontrol altına almak için büyük bir çaba sarf ediyor.

Yangının Yayılmasını Önleme Çabaları

Yetkililer, yangının çevredeki yerleşim alanlarına sıçramaması için yoğun çaba gösteriyor. Bölgedeki vatandaşlara yangının tehlikesi konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve güvenlik önlemleri artırıldı. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için gerekli tüm tedbirleri alıyor.

Yangının Sebebi Araştırılıyor

Yangının çıkış nedeni henüz netleşmemiş olsa da, bölgede yapılan araştırmalar sonucunda yangının kaynağıyla ilgili bilgilere ulaşılması bekleniyor. Yangının doğal nedenlerden mi yoksa insan kaynaklı mı olduğu yapılacak detaylı incelemeler sonucunda belirlenecek.

“Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki ormanlık alanda başlayan örtü yangını, ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor.” Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER